Eriksen-perle reddede Danmark fra katastrofe

- Kan I ikke bare skrive lort, lort, lort - lort med lort på.

Det er hermed gjort. Aalborg-tilskueren med den rammende første halvlegs-analyse var på vej til pause-pølsen, da han henvendte sig til pressen. En pølse, han burde have fået gratis som tilbagebetaling for billetten efter en kamp, hvor det danske landshold i store dele af kampen på bekymrende vis udstillede de problemer, holdet har kæmpet med i denne kvalifikationsturnering:

Tempofattigt opspil. En insisteren på boldbesiddelse og bredt kantspil, hvilket sjældent fordrer direkte spil. En manglende evne til at sætte Eriksen i scene. Manglende effektivitet foran mål på de chancer, holdet trods alt skaber. De nye vinde, der blæser fra Tyskland med fokus på direkte og lynhurtigt omstillingsspil, der skal afsluttes hurtigt, og som skal stresse modstanderen, er åbenbart ikke nået til landsholdet endnu.

Men så er det godt, at Christian Eriksen alligevel mod slutningen viste, hvorfor han er en af sin generations største talenter. Efter en miserabel kamp, ved stillingen 1-1 og med to minutter tilbage, nærmest følte Eriksen et frispark op i hjørnet på det georgiske mål til 2-1 til Danmark. Og dermed blev den piften, holdet blev fulgt til pause med, til jubel i Aalborg. Og Eriksen trådte - måske - endelig ind på landsholdscenen med et brag.

Det var et landshold kæmpende sig op af en popularitetsstigning, hvor konkurrencen er stor. Lige nu for stor, hvilket har kunnet ses på tilskuertallene, også denne aften i Aalborg. Ifølge Olsen er det op til landsholdet at vende stemningen, sådan at man atter vil kunne trække fulde huse. Og det skulle bl.a. gøres ved at vise sig frem mod Georgien.

Det skete dog hverken med spillet eller med nytækning i forhold til startopstillingen. Den eneste overraskelse i start 11'eren var Martin Braithwaite, der ikke kun har haft en fantastisk sæson i Esbjerg, men også har imponeret i landsholdslejren, og som tilmed debuterede på sin fødselsdag. Dertil kom B-kæden i midterforsvaret, Bjelland og Okore, som vikarierede for Agger og Kjær.

Det gjorde de fint, indtil det 52. minut, da en pasning fra højresiden dalede ind i feltet, hvor Dzoria uhindret kunne score til 1-0. Inden da havde Danmark haft tre gode muligheder og fik et par stykker mere mod slutningen af kampen. Men Eriksen blev heller ikke denne gang sat i scene. Han løb meget og var pasningsstyrende, men blev aldrig den afgørende spiller, han ofte er for Ajax.

De to kanter ventede for ofte på at udføre de dybdeløb, der aldrig kom og derfor blev hele det offensive spil for statisk og forudsigeligt. Ingen eksplosioner, ingen overraskende idéer i en offensiv stil, der i Aalborg kunne have haft godt af lidt tysk inspiration. Eller bare lidt Viktor Fischer, som forblev på bænken.

Danmarks udlignende mål var et udslag af tilfældigheder , da den georgiske målmand med et udspark nærmest ramte Nicklas Pedersen og hans clearing trillede hele vejen ind i mål til hans første landskampscoring. Inden da var der en snert af offensiv spænding, da Cornelius og Makienok spillede sammen i front med Nicklas Pedersen og Eriksen liggende bagved i en slags 4-4-2. Det gav en vis form for dynamik, men frisparket fra Eriksen var kampens højdepunkt i en heldig sejr.

Georgien med 11 mand på egen banehalvdel og farlige på omstillinger var en bid af, hvordan den afgørende kvalifikationskamp mod Armenien på torsdag vil smage. Med den forskel, at Armenien er et meget bedre hold.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip