Eriksen scorer i Tottenham-skuffelse i Europa League

22/10/2015

Christian Eriksen gjorde, hvad han kunne.

Men trods danskerens scoring efter få minutter for Tottenham, så kom belgiske Anderlecht tilbage og vandt opgøret i Europa League i Bruxelles 2-1.

Dermed synes gruppe J helt åben.

Både Tottenham og Anderlecht ligger med fire point, mens Monaco topper gruppen med fem point efter 1-0-sejren over Qarabag torsdag. Det betyder, at Qarabag ligger i bunden, men mandskabet fra Aserbajdsjan har foreløbigt hentet tre point.

Tottenhams manager, Mauricio Pochettino, havde sammensat et hold, hvor flere profiler var med, men hvor der samtidig var plads til at give nogle reserver lidt kamptræning.

Christian Eriksen var med fra start, og det fik danskeren hurtigt bevist. For der var ikke spillet mere end fire minutter, før Eriksen strøg igennem Anderlecht-forsvaret og lidt heldigt fik bolden med sig.

Den danske landsholdsprofil tøvede ikke og udplacerede sikkert Silvio Proto i Anderlechts mål og bragte Tottenham foran 1-0, inden kampen næsten var begyndt, men hvor Eriksen allerede kort forinden havde haft sin første afslutning.

Føringen holdt dog ikke længe, for i det 13. minut passerede et belgisk hjørnespark fra Steven Defour hele vejen igennem Tottenhams forsvar.

Bolden endte hos Guillaume Gillet, som flot tæmmede den med låret og bankede den i mål til udligning.

Med en halv time igen blev Tottenhams angriber Harry Kane sendt på banen i forsøget på at hente de tre point på udebane. Kane afløste Clinton Njie, og Kane var tæt på med 20 minutter igen, hvor hans forsøg blev reddet af Proto.

I stedet blev det Anderlecht, der et kvarter før tid hentede sejren i den åbne gruppe. Frank Acheampong strøg igennem på en dyb stikning i venstre side og serverede bolden fladt ind i feltet, hvor Stefano Okaka Chuka sikkert sørgede for slutresultatet 2-1.