Eriksen scorer på Schmeichel i FA Cup-remis

10/01/2016

Christian Eriksen tog fusen på Kasper Schmeichel, da Tottenham havde besøg af Leicester i tredje runde af FA Cuppen, men det var alligevel Eriksen, som skulle være glad for det uafgjorte resultat.

Tottenham skulle bruge et straffespark kort før tid til at sikre 2-2 og dermed en omkamp i Leicester.

Stadionuret havde end ikke rundet ti minutter, førend begge danskere kom i fokus - med et stort plus i Eriksens favør.

Kasper Schmeichel, der bar anførerbindet for Leicester, blokerede en afslutning, som røg ud til Christian Eriksen på kanten af feltet. Her tæmmede han bolden og afsluttede med det samme fladt til det lange hjørne uden for Schmeichels rækkevidde.

1-0 til Tottenham, som var totalt spildominerende i hele første halvleg med Eriksen i rollen som velspillende dirigent.

Det kneb dog lidt med at komme frem til de store chancer mod et defensivt stærkt Leicester-hold, som primært truede på dødbolde i den anden ende.

Og det var lige præcis en dødbold, som skabte remis på måltavlen efter 20 minutter.

Den polske forsvarsspiller Marcin Wasilewski kom højest op ved et hjørnespark og headede den flot ind bag Michel Vorm i Tottenham-målet til 1-1.

Leicester-spillerne var langt mere aggressive fra starten af anden halvleg, og det tog Tottenham på sengen.

Tre minutter efter pausen tog indskiftede Shinji Okazaki et ryk ind i feltet, og efter en effektiv kropsfinte var han alene med Michel Vorm.

Den hollandske målmand klarede i første omgang, men Okazaki fik chancen igen og bankede bolden ind til 2-1 via indersiden af stolpen.

Leicester gik tilbage til den meget defensive indstilling, mens Tottenham og Eriksen satte sig på spillet. Igen var det dog uden at blive farlige.

Med ti minutter igen havde Tottenham haft bolden 74 procent af tiden, men de gode tilbud kunne tælles på en hånd.

Få minutter før tid fik hjemmeholdet dog straffespark, og det udnyttede den indskiftede topscorer Harry Kane til at sikre Tottenham en omkamp i Leicester.

De to hold skal faktisk allerede mødes igen i midtugen i Premier League, og så er der omkamp i FA Cuppen om en god uges tid.