Eriksen sprudlede mod Chelsea

Hvis det engelske fodboldpublikum skulle have været i tvivl om, hvorvidt danske Christian Eriksen også kan præstere, når modstanderne i Premier League er af den absolutte topklasse, så fik de svaret lørdag eftermiddag. Eriksen sprudlede, da Tottenham spillede 1-1 hjemme mod Chelsea.

Fra sin position på den offensive midtbane var 20-årige Christian Eriksen med i alt i første halvleg. Måden han orienterede sig på, de præcise afleveringer, de skarpe vendinger med bolden, og evnen til at operere i de små rum gjorde danskeren til kampens oplevelse i de første 45 minutter. Det var ganske enkelt tydeligt, at Tottenham skulle igennem Eriksen for at blive alvorligt farlige, hvilket var præcis, hvad der skete efter 19 minutter.

Inde centralt modtog Christian Eriksen bolden, tog et skarpt træk væk fra sin nærmeste oppasser, satte i et ryk med målfeltet, hvor han fornuftigt fandt sin spanske holdkammerat Soldado, der lagde den af til islændingen Gylfi Sigurdsson, der kom susende ind i banen ude fra sin plads på venstrekanten. Sigurdsson scorede sikkert og fik White Hart Lane til at eksplodere.

Mødet mellem Tottenham og Chelsea var også mødet mellem de tidligere arbejdskollegaer. Hjemmeholdets manager André Villas-Boas har arbejdet som Jose Mourinhos analytiker i både Porto, Chelsea og Inter, men i dag er forholdet mellem de to angiveligt ikke det bedste. Villas-Boas forlod i sin tid samarbejdet med Mourinho, fordi han savnede større ansvar. Det ville Mourinho ikke give ham, og så begyndte André Villas-Boas sin egen rejse.

Den har nu bragt ham til Tottenham, og i kampen mod Chelsea var det tydeligt, at lærlingen Villas-Boas har fået udviklet sin egen stil. I forhold til Mourinhos Chelsea spillede Tottenham med mere possession og hurtigt spil, mens gæsterne lurede på omstillingerne og søgte ikke boldbesiddelse. Og Villas-Boas Tottenham-stil passer optimalt til Christian Eriksen.

Efter pausen ændrede kampen dog karakter. Eriksen fik sværere ved at finde plads at agere i, og Chelsea satsede mere i deres spil. Presset blev tungere og tungere, chancerne støre og større. Tottenham havde kun vundet tre ud af 42 kampe mod Chelsea, og i begyndelsen af anden halvleg så det da heller ikke ud til, at Tottenham skulle få lov til at gøre det denne lørdag eftermiddag.

For Chelsea havde ikke tænkt sig at være til grin på White Hart Lane, og Mourinho satte derfor sin lille spanske tekniker Mata på banen, hvilket fik det hele til at ændre karakter. Efter 65 minutters spil kunne Tottenham så ikke holde modstanderne væk længere. John Terry kom susende på en dødbold og fik sat pandebrasken på og udlignet til 1-1. Kort tid efter blev Christian Eriksen så taget ud efter en mere anonym anden halvleg.

I den resterende halve time buldrede opgøret dog stadigt af sted. Begge mandskaber jagtede oprigtigt sejren, og temperamenterne fik undervejs lov til at koge over. Fernando Torres var for eksempel overtændt og rev sågar en modstander i ansigtet, inden han kort før tid så rødt efter en svinestreg. På det tidspunkt virkede både Tottenham og Chelsea bare så trætte, at de ikke magtede at gøre mere, og dermed endte kampen 1-1.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip