Eriksen stråler i stor Tottenhamsejr over Stoke

19/04/2016

Tottenham og Christian Eriksen lagde pres på Leicester mandag aften, da det ude blev til en sikker 4-0-sejr over Stoke.

Med de tre point nåede Tottenham op på 68 point på andenpladsen i Premier League, og Londonklubben har dermed fem point op til Kasper Schmeichels Leicester på førstepladsen med fire runder tilbage for de to klubber i denne sæson.

Tottenham var dominerende i opgøret, hvor Christian Eriksen med stort overblik havde en afgørende fod med i to scoringer efter pausen.

Først var det oplægget til 2-0 efter 67 minutter.

Her modtog Eriksen bolden og sendte med en lang aflevering den unge Dele Alli af sted med en friløber, og Alli scorede sikkert. Med otte minutter igen diskede Eriksen op med endnu et klasseoplæg.

Forinden havde Harry Kane bragt gæsterne foran efter ni minutter, da Kane tog et par træk og drejede bolden forbi Shay Given i Stoke-målet til 1-0-føring.

Shay Given var valgt i Stokes mål i stedet for danske Jakob Haugaard, der efter et par kampe som erstatning for det skadede førstevalg Jack Butland ikke har imponeret, og specielt i opgøret mod Liverpool så skidt ud flere gange.

Manager Mauricio Pochettino havde stort set en trup fri for skader, og han kunne derfor vælge mellem sine foretrukne til opgøret.

Det gjorde, at Tottenham var dominerende, og efter 1-0-scoringen havde spil og chancer til mere, før Eriksen sendte Dele Alli af sted.

Kort efter sin scoring til 2-0 havde Dele Alli en kæmpe chance, da han afdriblede Given, men endte med at ramme stolpen og ikke det helt frie mål.

Alli drev dog bolden frem minutter senere og lagde en aflevering til Erik Lamela, som tøvede lidt, da det lignede offside, men der blev ikke dømt, og Lamela spillede Harry Kane helt fri.

Dermed kunne Kane score sit andet mål i kampen, og ud over de tre point også fejre, at han er ligaens topscorer med 24 sæsontræffere.

Dermed svarede Kane igen efter en weekend, hvor både Jamie Vardy og Sergio Agüero fik scoret mål.

Efter Harry Kane følger Vardy med 22 sæsonscoringer, mens Agüero er noteret for 21 mål i ligaen.

Christian Eriksen viste så sin klasse igen otte minutter før tid. Ud af øjenkrogen så danskeren en fri Dele Alli og serverede et perfekt oplæg, som Alli udnyttede til at score kampens sidste mål.