Eriksen: Vi spiller mere direkte nu

Det danske landshold er i gang med at implementere en ny spillestil under Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson.

Allerede nu kan man mærke, at spillet som lovet er blevet mere direkte og offensivt, og det har samtidig ændret arbejdsbetingelserne for stjernespilleren Christian Eriksen.

- Jeg synes, vi viste mod Island, at vi spiller mere direkte. Det handlede om at komme hurtigt frem på banen og kigge efter, hvor der var plads. Der var flere løb omkring mig.

- I det gamle system lå vi nærmest med tre spillere foran mig, når vi spillede med kanter, så der blev jeg tit liggende i mellemrummet og prøvede at spille bolden op derigennem, men nu kan jeg søge mere ned i banen og få bolden tidligere, siger Eriksen.

Den nye spillestil indbefatter en 3-5-2-formation, og den benyttede landsholdet til at slå EM-deltagerne Island 2-1 med i torsdags.

- Det er en anden spillestil, som vi stadigvæk skal vænne os til. Det var én kamp, og vi skal heller ikke sige, at det var verdens bedste kamp, for det var det ikke, siger Eriksen.

Selv lå han centralt i banen på den offensive midtbane bag angriberne Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsen. Danmarks offensive trio arbejder på at forbedre forståelsen for hinanden på banen.

- Der var situationer, hvor vi godt kunne have afleveret bolden til hinanden endnu hurtigere, så vi havde hjulpet hinanden endnu mere.

- Det var første kamp med os tre på de positioner, så det tager lidt tid at lære hinanden om og have en idé om, hvor den ene løber hen, og hvad man selv skal gøre, siger Eriksen.

Tirsdag venter næste opgave for Eriksen og de øvrige landsholdsspillere, når Skotland er modstanderen i Glasgow.

/ritzau/

Dagens Gossip