Eriksens klub advaret mod at bruge legendarisk kampråb

Det engelske fodboldforbund FA har netop indskærpet, at brugen af ordet 'Yid' (nedsættende ord om jøder, red.) vil få konsekvenser - også selvom det er en del af klubbens DNA.

Tottenhams loyale fans er i oprør. Det engelske fodboldforbund advarer alle fans mod at bruge ordet 'Yid', hvilket rammer klubbens tilhængere umanérligt hårdt. Kampråbet 'Yid Army' bliver nemlig ofte brugt på Tottenhams hjemmebane i det nordøstlige London, som en hyldest til klubbens jødiske rødder og modsvar til modstandernes jødiske hån.

Men nu kan fansene på White Hart Lane se frem til at blive retsforfulgt, hvis kampråbet fortsat bliver sunget til Tottenhams hjemmekampe.

Fodboldforbundet indrømmer imidlertid, at man kan bruge ordet på forskellige måder, og at Spurs-fans bevæger sig rundt i en gråzone. Alex Horne fra forbundet skærer dog alligevel igennem og forbyder ordet. :

- Vi er forpligtede til at tackle alle former for diskrimination, og det inkluderer altså antisemittisk opførsel i fodbold. Y-ordet har ingen plads i vores spil, udtaler Alex Horne fra FA ifølge Daily Mail.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip