Eritrea-embedsmand: Det er en stor dag for mig

Skrevet af admin

10/02/2015

Mest læste i dag

- Jeg er frygtelig glad og lettet.

Sådan lyder det fra Jens Weise Olesen efter, at han nu har fået Justitsministeriets ord for, at hans arbejdsgiver - Udlændingestyrelsen - trådte helt ved siden af, da den stangede advarsler ud til ham og en kollega i forbindelse med styrelsens arbejde med den omstridte Eritrea-rapport.

Jens Weise Olesen og hans kollega blev i første omgang sat til at lave rapporten, som de har gjort mange gange før.

Men noget gik galt, og de følte sig efterhånden spændt for en vogn med en ukendt chauffør bag rattet, og det førte i sidste ende til, at de offentligt gik ud og undsagde rapportens konklusioner.

Men de advarsler, som de også fik undervejs, er nu ophævet efter, at justitsministeriet har gransket affæren.

- Det har været en lang, hård tid med megen usikkerhed og frygt. Det betyder derfor utrolig meget for mig, at advarslerne nu er blevet trukket tilbage, og jeg forhåbentlig snart vil kunne genoptage mit arbejde, siger han.

De hjemsendte embedsmænd kunne fra sofaen følge med i, hvordan deres personlige helbred blev omtalt i pressen.

Og Udlændingestyrelsen gav på et tidspunkt også aktindsigt i en intern mail fra Jens Weise Olesen, selvom - i hvert fald dele af pressen - slet ikke havde søgt aktindsigt i den.

I næste uge mødes Weise Olesens fagforening, Dansk Magisterforening, så med Udlændingestyrelsen for at finde fælles fodslag med Udlændingestyrelsen.

- Vedrørende fremtiden må jeg gå ud fra, at vi begge herefter vil kunne arbejde ud fra de standarder, som vi altid har fundet relevante og nødvendige i et offentligt dokumentationsarbejde. Det her er en meget stor dag for mig, siger Jens Weise Olesen.

/ritzau/