Esben Lunde får anbefalinger om videnskabelig uredelighed

Siden februar har et ekspertudvalg gransket det danske system for håndteringen af videnskabelig uredelighed. Det er der kommet 12 konkrete anbefalinger ud af, som nu er blevet lagt på uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsens (V) bord.

Eftersynet blev sat i værk efter flere uredelighedssager og med ønsket om "en øget opmærksomhed på forskningsintegritet" i Danmark.

Rapporten giver ifølge professor Jens Oddershede, der har stået i spidsen for ekspertudvalget, et solidt grundlag for de videre politiske drøftelser af et nyt system:

- Vi mener, at det er afgørende, at vi får et fremtidigt system med klare definitioner af roller og ansvar, som har legitimitet og opnår accept i brede kredse i forskningsverdenen, siger han i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Blandt andet lyder anbefalingerne, at Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed selv skal kunne tage sager op. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen takker for ekspertudvalgets arbejde:

- Jeg glæder mig til at se nærmere på udvalgets anbefalinger, og jeg vil lægge op til, at vi får en bred og grundig debat om udvalgets forslag, siger ministeren i pressemeddelelsen.

Esben Lunde Larsen har selv en sag om plagiat hængende over hovedet.

Fredag oplyste praksisudvalget på Københavns Universitet, at man undersøger ministerens ph.d.-afhandling, efter at der er blevet fundet fem eksempler på plagiat og selvplagiat.

Esben Lunde Larsen bad selv i november fakultetet om at undersøge afhandlingen, fordi han ville have sat en stopper for de "udokumenterede rygter".

- Jeg har ikke bevidst forsøgt at hverken snyde eller plagiere. Jeg er helt uforstående over for de rygter, der kører, udtalte ministeren ved samme lejlighed.

Hvad angår de 12 anbefalinger fra ekspertudvalget kan man indsende skriftlige bemærkninger til rapporten frem til 1. marts 2016.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip