Esben Lunde har ingen kommentarer til mulig næse

Meget tyder på, at et flertal i Folketinget torsdag tildeler regeringen en næse i sagen om landbrugspakken, der allerede har kostet Eva Kjer Hansen (V) posten som miljø- og fødevareminister.

På vej ind til et møde i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, hvor sagen skal afgøres torsdag formiddag, siger nuværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V):

- Jeg har ikke nogen kommentarer til spørgsmålet om næser. Jeg har en, og den er jeg glad for, siger ministeren og tilføjer:

- Jeg har stor respekt for Folketingets udvalg i forhold til, hvad de måtte træffe af afgørelser.

Esben Lunde Larsen er egentlig mødt op i udvalget for at deltage i et samråd om pesticidrester i børns urin. Men efter samrådet vil han formentlig blive mødt med spørgsmål til landbrugspakken.

Det er opsigtsvækkende Dansk Folkeparti, som har sat sig i spidsen for arbejdet med at give regeringen en næse.

Dansk Folkeparti udtrykte ellers støtte til Eva Kjer Hansen i de kritiske dage, hvor De Konservative gik sammen med rød blok om at udtrykke mistillid til hende.

Men nu vender Dansk Folkeparti sig mod regeringen. Det sker, efter at Berlingske har afsløret, at regeringens top vidste, at der var en betydelig risiko for, at landbrugspakken ville komme i problemer med EU-Kommissionen.

Formanden for Folketingets miljø- og fødevareudvalg, Pia Adelsteen (DF), er klar til at "sætte regeringen på plads", når udvalget mødes torsdag formiddag.

Og de røde partier er i forvejen yderst kritiske og taler om, at regeringen har vildledt Folketinget.

- Når vi får oplysninger i Folketinget, går jeg ud fra, at oplysningerne er rigtige. Der er en retorisk forskel på at få at vide, at noget er alvorligt, og noget er meget alvorligt, siger Pia Adelsteen.

- De oplysninger, vi har fået i kvælstofsagen er noget anderledes, end det ministrene har fået. Det synes jeg ikke er i orden, siger Pia Adelsteen.

Hun mener, at det må være regeringen i fællesskab, der får kritik, da den ansvarlige minister har forladt posten.

/ritzau/

Dagens Gossip