Esben Lunde: Husker ikke om jeg var inhabil i vindmøllesag

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) husker ikke, om han i sit virke som kommunalpolitiker blev sendt uden for døren, når byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune behandlede et vindmølleprojekt ved Stauning Lufthavn.

Esben Lunde Larsen er ellers kommet i modvind, fordi han i foråret lagde politisk pres på Trafikstyrelsen i sagen, der drejer sig om opførelse af vindmøller ved Stauning Lufthavn, og som han har personlige, økonomiske interesser i. Det samme har hans far og bror.

- Hvis jeg har været inhabil i sager i forbindelse med min tid i Ringkøbing-Skjern Kommune, så har jeg stillet mig uden for døren. Men det erindrer jeg ikke, om jeg har, siger han.

Uddannelses- og forskningsministeren sad i kommunalbestyrelsen mellem 2006 og 2013. I den sidste periode var han desuden viceborgmester.

I kommunalpolitik bliver politikere erklæret inhabile, hvis de har personlige, økonomiske interesser i en sag. I så fald bliver de sendt uden for døren, mens den givne sag behandles.

Selv om Esben Lunde Larsen ikke kan huske, om han har været sendt uden for døren, mens sagen om vindmølleparken blev behandlet, kan han dog sagtens huske, at han har kæmpet for sagen i byrådet.

- Jeg har i den grad været med til at diskutere det her i kommunalt regi, fordi Ringkøbing-Skjern Kommune gerne har villet sikre, at statslige testmøller kom op i relation til Stauning Lufthavn, siger han.

Uddannelsesministeren mener dog fortsat ikke, han har handlet forkert.

- Jeg mener afgjort, man skal have lov til at kæmpe for sager, som man har økonomiske interesser i. Vi er valgt til at varetage interesserne i det lokale område, man er valgt i.

- Og der er der jo mange, der også har stærke personlige interesser, man kan kæmpe for, siger han til Ritzau.

Esben Lunde Larsen oplyser desuden, at han har haft vindmølleanparter for 20.000 kroner siden 1996.

/ritzau/

Dagens Gossip