Esben Lunde vil have undersøgt sin egen redelighed

- Jeg har ikke bevidst forsøgt at hverken snyde eller plagiere.

Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V), der nu beder Københavns Universitet om at foretage en udredning af hans egen ph.d.-afhandling "Frihed for Loke Saavelsom for Thor".

Det oplyser ministeren i en mail til Ritzau.

Ifølge ministeren selv verserer der rygter i det videnskabelige miljø om, at Esben Lunde Larsen skulle plagieret andre og sig selv i afhandlingen.

- Jeg har ikke bevidst forsøgt at hverken snyde eller plagiere. Jeg er helt uforstående over for de rygter, der kører. Et enigt bedømmelsesudvalg ved Københavns Universitet har godkendt min afhandling, anfører ministeren.

- Men alle kan jo begå fejl - også mig - og derfor vil jeg nu have det undersøgt nærmere, siger Esben Lunde Larsen, der "glæder sig" over interessen for hans afhandling.

- Min ph.d.-afhandling er for øjeblikket et af de mest downloadede forskningsarbejder på KU. Det er glædeligt, at så mange deler min interesse i Grundtvig - men jeg kan forstå, at nogle også finder det interessant at spekulere i, om der skulle være fejl og mangler i afhandlingen, lyder det fra ministeren.

- Derfor har jeg i dag bedt Københavns Universitet om at undersøge den videnskabelige praksis i afhandlingen nærmere, siger Esben Lunde Larsen.

At ministeren nu kræver sin egen videnskabelighed gransket af Københavns Universitet lægger sig i kølvandet på en stribe sager med Esben Lunde Larsen i hovedrollen.

Først var der cv-sagen, hvor ministeren på sit offentlige cv efterlod et indtryk af, at hele hans studietid var foregået på Københavns Universitet, selvom han tilbragte flere år på andre læreanstalter, herunder på det omstridte Dansk Bibel-Institut.

Herefter kom han i fokus, fordi han som folketingsmedlem kaldte en minister i samråd om et vindmølleprojekt ved Stauning Lufthavn uden at nævne, at hans egen familie havde store økonomiske interesser i projektet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip