Esbjerg afviste alle bud på Ankersen

Esbjergs Peter Ankersen har for alvor fået sit gennembrud i denne sæson. En solid defensiv krydret med sprudlende angrebsiver har ikke alene bragt backen ind i landsholdsvarmen - det har også fået ham i større klubbers søgelys.

Ekstra Bladet skrev mandag aften, at FC København blandt andet skulle have budt 10 mio. kr. på Ankersen. Et bud, der dog blev afvist. Og det er der en klar grund til, fortæller Esbjergs administrerende direktør, Søren Poulsen:

- Jeg har ingen kommentar i forhold til konkrete bud, men der har været mange forespørgsler af forskellig karakter på vores spillere, herunder selvfølgelig også på Peter Ankersen, siger han og fortsætter:

- Men efter vores kvalifikation til Europa League har vi en forpligtelse i forhold til at holde et fornuftigt niveau i trup. Efter salget af Martin [Braithwaite, red] vurderede vi, at vi ikke kunne undvære flere spillere, siger han og understreger, at klubben derfor slet ikke var interesseret i at begynde at forhandle om prisen:

- Hvis vi havde fortalt, hvad vi ville have for ham, havde vi åbnet for en forhandling. Og det var vi ikke interesseret i. Alle tilbud er blevet afvist allerede i udgangspunktet.

Esbjerg brugte i stedet de sidste dage af transfervinduet på at forstærke sig. Mohammed Fellah blev hentet i Vålerenga, Mushaga Bakenga i Club Brügge, mens Ryan Laursen kom til fra Lyngby. Søren Poulsen er da også glad for, hvordan transfervinduet udviklede sig:

- Med de muligheder og tidsrammer vi har været under med kvalifikationen til Europa League, som vi kun har kendt til i få dage, så er jeg ganske godt tilfreds, siger han med sædvanlig jysk afdæmpethed. Samtidig peger han på, at klubben har hentet kunnet hente bedre spillere end normalt:

- Økonomien, der følger med at være kvalificeret til Europa League, gør, at vi har haft muligheden for at kigge på lidt andre hylder, end vi plejer. Men ét er, hvad vi nu har på papiret, noget andet er, hvad virkeligheden byder os.

- Vi står i en smallere udgave, end vi har gjort tidligere, men nogle af vores nye navne har så tilgengæld også noget mere kvalitet, siger Søren Poulsen.

Esbjerg har fået en flot start på sæsonen og ligger på en flot fjerdeplads i Superligaen, samtidig med at holdet for første gang har kvalificeret sig til gruppespillet i Europa League.

Dagens Gossip