Esbjerg avancerer efter udesejr over svage Brøndby

Skrevet af admin

07/06/2015

Dagens topnyheder

For en uge siden lignede Esbjerg en nedrykker - bagud 0-1 i bundbraget mod FC Vestsjælland. Søndag sikrede Esbjerg sig i stedet en ottendeplads i Alka Superligaen.

Det blev en kendsgerning i søndagens afsluttende spillerunde, da Esbjerg vandt 1-0 på udebane over Brøndby på nordmanden Mohammed Fellahs scoring kort efter pausen.

Helt fortjent i øvrigt. Hjemmeholdet leverede forårets formentlig svageste indsats, mens Esbjerg trods alt hev sig op til at præstere på middelniveau.

Kampen var svær at finde underholdende. Den var præget af, at begge hold fik afgjort deres respektive skæbner i sidste weekend, hvor Brøndby vandt bronze, og Esbjerg sikrede sin eksistens i ligaen.

Det resulterede i en mangel på nerve i kampen. Kun på grund af en række sløsede forsvarspræstationer var der højdepunkter at berette om i første halvleg. Og de var negative.

Begge hold misbrugte chancer af en karakter, der kan blive hits på videoportalen Youtube. Ja, de var nærmest identiske.

Først blev Esbjergs Robin Söder spillet fri på selve målstregen, og siden befandt Brøndbys Elba Rashani i samme situation. Men begge formåede at misbruge.

Brøndby sad mest på spillet, men den offensive kreativitet var ikke i højsædet. Så var der mere snert over Esbjerg, der fik store rum at spille kontraangreb i. Det burde have givet vestjysk pauseføring, men effektiviteten lod meget tilbage at ønske.

Den kom til gengæld syv minutter efter pausen. Esbjerg havde haft en kavalkade af halve skudforsøg, da bolden dumpede ned foran Mohammed Fellah. Et smart træk og en resolut afslutning senere lå bolden i Brøndbys netmasker.

I den resterende del af opgøret havde Brøndby langt det meste af spillet, men ikke en eneste gang lykkedes det at skabe en åben målchance. Esbjerg havde med en god organisation alt for nemt ved at afvise alle hjemmeholdets tiltag.

Derfor kunne det ikke gå andre veje end vestjydernes denne søndag.

/ritzau/