Esbjerg er hårdt ramt før møde med bundprop

Udbyttet af de tre sidste spillerunder vil definere, om efteråret i Superligaen har været en succes for Esbjerg, fastslår klubbens cheftræner, Niels Frederiksen.

Første forhindring i Esbjergs bestræbelser på at slutte fodboldåret godt af er fredagens møde med Superligaens bundprop Sønderjyske på udebane.

- Det bliver en krig. Sønderjyske har desperat brug for point efter at have tabt en række kampe, og selv om vi måske ikke har lige så hårdt brug for point, men vi vil gerne slutte ordentligt af.

- Efter landskampspause og restitution er der ingen undskyldninger for ikke at vise vores topniveau, siger Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Esbjerg-træneren forbereder sig på en vanskelig opgave med et svækket mandskab. Hans Henrik Andreasen og Emil Lyng er ude med karantæne, og Magnus Lekven er fortsat ude med en skade.

Desuden har landsholdsbacken Peter Ankersen været sengeliggende i løbet af ugen, men han kan godt spille kampen.

- Sønderjyske er en flok hårdtarbejdende krigere, der har kompetencer i duelspil, standardsituationer og omstillinger, som vi skal være rigtig opmærksomme på.

- Det er på ingen måde et hold, man bare tromler hen over, men kan vi matche dem i energiniveau, kan vi vinde på andre kvaliteter. Vi har fart og individualister, som vil gøre ondt på Sønderjyske, siger han.

Sønderjyske er med blot 11 point isoleret i bunden af Superligaen. Esbjerg er placeret i et tæt felt lige over nedrykningsstregen med 18 point, hvilket heller ikke er betryggende.

Derfor er der kridtet op til et lokalopgør med masser af fight. Esbjerg brød i slutningen af september flere års forbandelse ved at vinde 4-1 over Sønderjyske i Esbjerg, men i Haderslev ligger den seneste Esbjerg-sejr næsten otte år tilbage.

/ritzau/

Dagens Gossip