Esbjerg er tæt på DM-finale efter storsejr over Herning

24/03/2015

Esbjerg Energy ligner mere og mere den ene part i finalen om det danske ishockey-guld.

Tirsdag aften sejrede vestjyderne med 4-0 over Herning Blue Fox og fører nu semifinaleserien med 3-1. Dermed mangler Esbjerg blot en enkelt sejr for at avancere til finalen, da serien afvikles bedst af syv kampe.

Esbjerg ser ud til at have ramt topformen på det helt rigtige tidspunkt. Holdet sluttede nummer fem i grundspillet i Metal Ligaen, mens Herning sluttede på førstepladsen.

Det kunne man slet ikke se tirsdag aften. Allerede i det andet minut bragte Mark Derlago hjemmeholdet foran.

Med to scoringer inden for 30 sekunder i slutningen af første periode sørgede Wade Bergman og Shinya Yanadori for, at stillingen lød 3-0 efter de første 20 minutter.

Kort ind i anden periode gjorde Andrew Clark det til slutresultatet.

Nu har Esbjerg tre chancer til at sikre sig den endelige sejr, men Herning har så sent som i kvartfinalen vist, at holdet kan vende 1-3 til sammenlagt sejr 4-3. Det skete tidligere på måneden mod Rungsted.

I den anden semifinaleserie havde Sønderjyske chancen for at sikre sig adgang til finalen med en sejr, men på hjemmebane reducerede Frederikshavn i stedet til 1-3 i kampe med hjemmesejren på 5-3.

Sønderjyske fik ellers en drømmestart med Mads Lunds scoring til 1-0 efter fem sekunder.

Men Adam Miller sørgede for 1-1 efter første periode. I anden periode scorede Miller endnu en gang, og Lasse Lassen scorede også to gange og medvirkede til nordjysk hjemmeføring på 5-2 efter anden periode.

I tredje periode reducerede Sønderjyske en enkelt gang, men kunne ikke forhindre seriens første nederlag.