Esbjerg-firmaer har succes med grøn it

 

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi alle gerne vil bidrage og tænke grønt, når vi ser på, hvordan det står til med CO2-udledningen i verden. Og ofte er det de små ting, der spiller ind. Alle kan starte et sted, og det synes jeg oprigtigt, at man burde gøre mere bevidst. At det så samtidig kan måles på bundlinjen for vores kunder, er i den grad et ekstra plus, fortæller it-rådgiver Dennis B. Ellebæk fra upfront-it.

 

Computere og andet it-udstyr sluger utroligt megen strøm. Faktisk bidrager it til den globale CO2-udledning med op til to procent. Der findes dog en række områder, hvor du kan bidrage til at reducere strømforbruget. Det kaldes Grøn it.

 

- Det er ikke selve fabrikationen af forbrugerelektronik, der er den store strømsluger. Hovedparten af el-forbruget sker under drift i udstyrets levetid. Det er målbart, så simpelt er det. Når vi går ind i et projekt, bliver det dokumenteret, forklarer Dennis B. Elbæk.

 

En succes historie

 

Grøn it er lig med store besparelser. Så simpelt kan det faktisk siges, fortæller Flemming Davidsen fra Ingeniørfirmaet Johansson & Kalstrup, der til stadighed følger udviklingen og rådgivningen for herigennem at sikre, at leve op til tidens krav om grøn it.

 

- Vi stod for at skulle vælge en ny serverløsning. Nøgleværdierne var driftssikkerhed, en løsning, der kunne vokse med virksomheden, og ikke mindst en grøn løsning, der var energieffektiv.

 

upfront-it præsenterede et effektivt løsningsforslag. Der blev målt den eksisterende serverløsnings energiforbrug, og der blev beregnet, hvad den nye serverløsnings energiforbrug ville være. Løsningen er baseret på virtualisering med Microsoft© Hyper-V™ teknologi, en teknologi, der gør det muligt at afvikle flere servere på samme hardware. Det giver ikke blot høj fleksibilitet og driftssikkerhed, men også en væsentlig besparelse på strømregningen.

 

Efter upfront-it virtualiserede serverne, er strømforbruget minimeret med 59 procent.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip