Esbjerg forstærkede Brøndbys krise

Der var dømt bundopgør, da Esbjerg langfredag tog imod Brøndby på vestkysten. Og som det er med bundopgør, så føles det som om, at forskellen på sejr og nederlag er større end normalt.

Begge hold havde desperat brug for sejren og de tre point, der for begge hold ville betyde en placering enten over eller under den famøse nedrykningsstreg.

Før kampen havde Brøndby æren af den lidet flatterende placering under stregen, men kun to point skilte de to hold, så med en sejr kunne Brøndby bytte plads med Esbjerg og holde påske på den rigtige side af stregen.

Vestegnsklubben mødte dog en smule svækket op, da de på grund af en karantæne måtte undvære deres topscorer Simon Makienok. Til gengæld kunne Brøndby bryste sig af ikke at have tabt til Esbjerg i deres seneste seks indbyrdes Superliga-opgør. Og der var ingen tvivl om, at begge hold var bevidste om betydningen af fredagens kamp, men på trods af, at første halvleg bød på masser af intensitet fra begge mandskaber, så lignede det en målfattig affære lige indtil sidste minut.

For i dommerens enkelte minuts tillægstid før pausen, var Brøndby måske allerede mentalt gået til pause, og i en øjebliks uopmærksomhed straffede hjemmeholdet dem, da Jacob Ankersen modtog bolden fra Kenneth Fabricius, og efterfølgende kunne trille bolden igennem et ellers tæt befolket Brøndby-forsvar. Hele seks spillere blev passeret i det lille felt, og Esbjerg gik derfor til pause med en lun 1-0-føring.

Efter pausen var det tydeligt, at selvtilliden hos Esbjerg-spillerne var vokset i omklædningsrummet, som anden halvleg igennem dominerede kampen, dog med en enkelt undtagelse.

For Brøndbys zimbabwiske angriber, Quincy Antipas, der knoklede forbilledligt for sit hold, voldte Esbjerg-defensiven en del problemer, men desværre for Brøndby manglede Antipas den angriber, der var målet for alt hans arbejde. Derfor udeblev scoringerne hos i forvejen kriseramte Brøndby, der altså led sit første nederlag til vestjyderne siden 2009.

Med sejren passerer Esbjerg fB Sønderjyske i tabellen, og holdet har nu fem point ned til nedrykningsstregen. Brøndby forbliver under stregen sammen med Silkeborg IF.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip