Esbjerg fyrer dansk ishockeystjerne for matchfixing

Ishockeyklubben Esbjerg Energy har fyret danske landsholdsspiller Kirill Starkov, efter at han har erklæret sig skyldig i matchfixing.

Sagen stammer fra en ligakamp mellem Esbjerg og Rungsted 3. januar, hvor Starkov havde spillet penge på, at Rungsted ville score i første periode.

- Der opstod en situation hjemme hos mig, hvor der var noget økonomi indblandet. Der kom en stor regning ind ad døren. Jeg lagde det bet, men da jeg kom ud til kampen, havde jeg det dårligt med det, siger Kirill Starkov til Ritzau.

Ritzau erfarer, at flere andre spillere var involveret i det ulovlige væddemål.

- Vi aftalte at afblæse det inden kampen. Med hånden på hjertet kan jeg sige, at jeg spillede det bedste, jeg kunne. Desværre spillede holdet en dårlig kamp. Rungsted var bedre end os og vandt, siger Kirill Starkov.

- Jeg lagde det bet med tanke på, at vi stadig kunne nå at vinde kampen. Det var ikke et sekund i mit hoved, at det skulle påvirke resultatet negativt.

- Jeg har lavet en fejl. Jeg er sindssygt ked af det. Jeg har lagt alle kort på bordet for dem, der skulle vide det. Jeg har aldrig gjort sådan noget før, lyder det fra den nu tidligere Esbjerg-spiller.

Dommen kommer, netop som Starkov var i gang med en glimrende sæson for Esbjerg, hvor han med 45 målpoint i 31 kampe ligger nummer to på topscorerlisten i den danske ishockeyliga, kaldet Metalligaen.

Kirill Starkov er også fast inventar på det danske landshold, der til maj rejser til A-VM i Hviderusland.

/ritzau/

Dagens Gossip