Esbjerg fyrer Niels Frederiksen efter dårlig sæsonstart

Superligaklubben Esbjerg har fyret cheftræner Niels Frederiksen, oplyser klubben mandag morgen i en fondsbørsmeddelelse.

Det sker dagen efter, at Esbjerg skuffende tabte 0-4 til Sønderjyske på hjemmebane.

- Beslutningen er en konsekvens af svigtende resultater i store dele af forårssæsonen og i indledningen på den nye sæson, siger administrerende direktør i Esbjerg, Søren Poulsen.

Esbjerg har ikke en permanent afløser klar endnu. Derfor bliver der midlertidigt tale om en intern opgradering for at få udfyldt cheftrænerstolen.

- Vi indleder nu en proces med henblik på at ansætte en ny cheftræner, og indtil da vil Michael Pedersen og Lars Lungi Sørensen have ansvaret for superligaholdet med førstnævnte som ordførende, siger Søren Poulsen.

Spillertruppen i Esbjerg blev orienteret om afskedigelsen af cheftræneren på et møde klokken 09.00 mandag morgen.

Esbjerg har indledt sæsonen som superligaens dårligste hold med et enkelt point i fire kampe. Klubben ligger sidst på grund af en dårligere målscore end Brøndby. Efter et svingende forår sluttede klubben som nummer otte i sidste sæson.

Efter søndagens kollektive kollaps i anden halvleg mod Sønderjyske var Niels Erik Søndergaard, der er medlem af det sportslige udvalg i Esbjerg, ude at sige, at Niels Frederiksen havde ledelsens opbakning.

Den opbakning forsvandt tilsyneladende natten over.

Niels Frederiksen blev i maj 2013 udpeget som afløser for Jess Thorup i Esbjerg, da Thorup blev ansat som U21-landstræner. Inden da havde Niels Frederiksen været cheftræner i Lyngby i fire år.

I Esbjerg stod Niels Frederiksen i spidsen for det mandskab, der i sæsonen 2013/14 imponerede i Europa League og gik videre til 1/16-finalerne, hvor Fiorentina blev endestationen.

Fyringen af Niels Frederiksen er den første i årets superligasæson.

/ritzau/

Dagens Gossip