Esbjerg har fokus på målscoring

Træner Niels Frederiksen vil se vestjyderne score flere mål.

Det bliver indledningsvist lidt lokal-nørdet, men for fodboldinteresserede beboere eller forbipasserende på Østerbro i København har det ikke været et uvant syn at se Niels Frederiksen trave op og ned af Østerbrogade.

Med hænderne begravet i lommerne på sin José Mourinho-jakke og dybe tanker om vejen frem for Lyngby Boldklub eller små lavpraktiske bekymringer hos de kongeblå. Det er forbi nu. Nu gælder det Esbjerg:

- Det er jo en helt ny hverdag for mig. I Lyngby havde jeg så mange opgaver lige fra at bestille låsesmed, til spillernes forsikringsspørgsmål og 117 andre ting, at det tog tid fra det vigtigste - nemlig trænerjobbet. Det var enormt lærerigt og har givet mig gode erfaringer, men det er en helt anden historie her i Esbjerg, siger Niels Frederiksen.

- Her skal jeg ’kun forhold mig til at være træner og ikke noget andet. Der er folk ansat til at tage sig af alle de andre opgaver, og det giver en anden frihed til at koncentrere sig om fodbolden.

Niels Frederiksen blev headhuntet fra 1. divisionsklubben til det vestjyske for at fortsætte den linje med det hurtige, aggressive omstillingsspil, som hans forgænger Jess Thorup søsatte. Men der skal bygges på, forklarer Niels Frederiksen.

- Fra Jess’ tid skal vi fastholde evnen til at spille til nul, men jeg ser det som min opgave at få os til at score flere mål, end Esbjerg gjorde i sidste sæson.

Det bliver bare en af flere nøgleopgaver for Niels Frederiksen. En håndfuld erfarne spillere er skiftet til andre klubber, og forude venter en sæson med europæiske kampagne.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal have flere spillere ind. Det giver en anden udfordring for et hold både fysisk og mentalt, når der skal spilles kampe i Europa og proppes flere kampe ind i kalenderen end normalt. Vi så med AC Horsens, hvordan det sled på dem sidste år. Det er en balance, som vi skal finde, men det er ingen hemmelighed, at vi skal bruge flere nye ansigter.

Dagens Gossip