Esbjerg henter islandsk nomade i Helsingborg

Den alsidige islænding Victor Pálsson skal de kommende fire sæsoner tørne ud for Esbjerg i Alka Superligaen. Det meddeler den vestjyske klub i en pressemeddelelse mandag.

24-årige Pálsson er købt fri af Helsingborg, hvor han har været fast mand i midterforsvaret den seneste sæson, men i Esbjerg er han primært tiltænkt en plads på den centrale midtbane.

- Victor Pálsson er ligesom Bjørn Paulsen en alsidig spiller, men vi ser ham primært som midtbanespiller.

- Han har et stort vinderinstinkt, han har fysik og duelstyrke, og så er han en god fodboldspiller med fine afslutningskvaliteter med højrebenet, siger Niels Erik Søndergård fra Esbjergs sportslige udvalg i pressemeddelelsen.

Pálsson tørnede som ungdomsspiller ud for AGF fra 2007 til 2009, hvorefter storklubben Liverpool hentede ham til England.

Gennembruddet kom dog aldrig i England, og siden har han flakket omkring i klubber som Hibernian, New York Red Bulls og NEC Nijmegen, inden han fik gang i karrieren igen i Helsingborg.

Islændingen erkender også, at det var svært at forlade den svenske klub.

- Det har været en meget vanskelig beslutning at skifte til Esbjerg, for jeg har haft det rigtig godt i Helsingborg. Klubben (Esbjerg, red.) har vist stor interesse for mig, og et skifte bliver nemmere af, at jeg kan tale sproget og ved, hvordan det hele foregår i Danmark, siger Pálsson.

Tidligere mandag hentede Esbjerg også Bjørn Paulsen fra Sønderjyske.

/ritzau/

Dagens Gossip