Esbjerg henter ny udebane-triumf i Europa

25/10/2013

Fremmødet var beskedent. Det var hundekoldt. Og spillet på kunstgræsbanen i Borås var ikke, så englene sang.

Men alt det er spillerne fra fodboldklubben Esbjerg formentlig fløjtende ligeglade med, efter at de torsdag aften tog et stort skridt mod at gå videre fra gruppe C i Europa League.

2-1-sejren ude over svenske Elfsborg betyder, at Esbjerg har seks point efter tre kampe. Dermed ligger den vestjyske klub meget lunt i forhold til at snuppe en af de to øverste pladser i gruppen, der toppes af Red Bull Salzburg med ni point.

34-årige Hans Henrik Andreasen sørgede for begejstring hos de cirka et par hundrede Esbjerg-fans blandt de blot 3142 tilskuere i Borås Arena, da han scorede begge gæsternes mål med sit lyse hoved.

Med sejren fik Esbjerg brudt en stime på tre nederlag på stribe, som har skabt mislyde i klubben, der ellers næsten kun har oplevet succes i år.

Sejren er desuden de danske pokalvinderes tredje udesejr i tre forsøg i årets Europa League. Tidligere har Esbjerg vundet ude over Saint-Etienne og Standard Liege.

Esbjerg fik en fremragende åbning på kampen i Borås, da Hans Henrik Andreasen efter syv minutter headede venstrebacken Jonas Knudsens indlæg i nettet.

Elfsborgs danske målmand, Kevin Stuhr Ellegaard, virkede noget passiv i situationen, så anfører Andreasen uhindret kunne score fra tæt hold.

Elfsborg havde ikke Mikkel Beckmann med i truppen. Offensivspilleren, som fyldte 30 år i dag, blev far i går.

Hjemmeholdet havde før scoringen været ved at overrumple Esbjerg med en lang aflevering, men alene igennem viste Lasse Nilsson sig at være lige så uskarp, som da han i foråret 2008 var lejesvend hos AaB.

Angriberen havde flere afbrændere i kampen, hvor hjemmeholdet skabte flest chancer, hvilket var naturligt nok efter Esbjergs tidlige føringsmål.

Danskernes defensiv var langt fra dirkefri, men målmand Frederik Rønnow var skarp. Også da han fem minutter før pausen først parerede et afrettet frispark fra Johan Larsson og dernæst riposten fra Lasse Nilsson.

Tidligt i anden halvleg måtte Esbjerg sætte Martin Bergvold ind på den centrale midtbane i stedet for skadede Magnus Lekven.

Kampen kørte dog videre i nogenlunde samme rille, dog med Elfsborg i en endnu mere toneangivende rolle.

Esbjerg var slet ikke gode nok til at forvalte kontramulighederne i den tempofyldte kamp, så der er fortsat noget at arbejde med, når klubben skal møde bedre modstandere end Elfsborg.

Kampen syntes dog afgjort, da Hans Henrik Andreasen midtvejs i anden halvleg headede Peter Ankersens aflevering i mål til 2-0.

Men mens den fede dame gjorde sig klar til at synge, hamrede den tidligere Brøndby-spiller Jon Jönsson to minutter senere et frispark direkte i nettet.

Elfsborg lagde et gevaldigt tryk på Esbjerg i kampens afsluttende fase, og indskiftede Mohamed Bangura havde flere afslutninger, der var tæt på.

Det endte dog med dansk jubel, mens Elfsborg med blot et point er tæt på at have udspillet sin rolle i gruppen. Det samme er Standard Liege, der også har et point.

Esbjergs næste gruppekamp er også mod Elfsborg. Den bliver spillet den 7. november på Blue Water Arena i Esbjerg.