Esbjerg holder børnehaverne åbne alle dage i 2016

For mange forældre er lukkedagene i børnehaver og vuggestuer kilde til store logistiske udfordringer.

Men det er fortid i Esbjerg, hvor man i hele 2016 vil gøre op med lukkedagene på forsøgsbasis. Det har et politisk flertal vedtaget torsdag aften, skriver DR.

- Der er mange forældre, der efterspørger det. Flere og flere forældre har faktisk svært ved at få ferie på det tidspunkt. Det betyder for forældrene, at de er nødt til at dele ferien mellem sig. Så i stedet for at få en samlet ferie, så bliver den delt op, siger Diana Mose Olsen (SF), formand for Børn og Familieudvalget i Esbjerg, til DR.

Ideen om at gøre det muligt at få passet sine børn hele året rundt, er en del af en større satsning i Esbjerg, hvor man ønsker at gøre det attraktivt for børnefamilier at flytte til kommunen.

Kommunen har dog ikke afsat ekstra midler til ordningen. Alligevel mener man, at der er rigeligt med midler, da der ved sidste års budgetforhandlinger blev afsat 12,6 millioner kroner til en opnormering af daginstitutionsområdet, skriver DR.

Der forventes langt fra fuldt hus i børnehaven på de tidligere lukkedage. Kommunen forventer i stedet, at feriemønstrene flader lidt ud, og at personaleferierne derfor bliver afviklet over flere uger fremover.

Lukkedagene i vuggestuerne og børnehaverne ligger traditionelt i skolernes sommerferie, på forårets helligdage samt mellem jul og nytår.

/ritzau/

Dagens Gossip