Esbjerg-modstander viser storform

Michy Batshuayi bliver en stor mundfuld for Esbjerg-forsvaret, når vestjyderne på torsdag møder Standard Liège på udebane. Det viste han med al tydelighed i går, da den 19-årige belgiske U21-landsholdsangriber scorede tre gange for det suveræne tophold i Jupiler Ligaen i 4-2-sejren over bundproppen Oostende.

Først pandede han en ripost i nettet efter et hjørnespark til 2-1 i det 31. minut. Otte minutter senere forlængede han et indlæg fra Mujangi Bia ind bag keeper Cédric Berthelin. Et kvarter inde i anden halvleg fuldbyrdede han hattricket , da han udnyttede skidt opdækning i Oostende-forsvaret.

Suverænt tophold

Det var Standard Lièges syvende sejr ud af syv mulige, og de to mål, som Oostende scorede, var faktisk de første, holdet indkasserede i denne sæson.

Dermed må belgierne, der sluttede på en skuffende sjetteplads i sidste sæson, betragtes som favoritter på torsdag. Standard Liège har da heller aldrig været i Europa League uden at avancere fra gruppespillet. I 2010 nåede holdet helt frem til kvartfinalen.

To år senere var Standard Liège i gruppe med FC København. Her vandt belgierne begge kampe – blandt andet 1-0 i Parken, hvor målscoreren var ... Michy Batshuayi.

Dagens Gossip