Esbjerg øjner direkte Champions League-plads

Team Esbjerg føler sig godt på vej direkte i Champions League i kvindehåndbold.

Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, har ifølge en meddelelse på forbundets hjemmeside besluttet at tildele de to nationer med den højeste koefficient for klubhold, Ungarn og Danmark, en ekstra direkte plads i mesterturneringen.

Danmarks ekstra plads vil Team Esbjerg nyde godt af, såfremt klubben vinder grundspillet i Primo Tours Ligaen, og det kan ske på lørdag.

Team Esbjergs direktør, Per Kristiansen, glæder sig over de sportslige udsigter, men økonomisk bliver det i givet fald formentlig ingen guldgrube.

- Jeg tror, vi kan regne med, at det går i nul, siger Per Kristiansen.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) har endnu ikke modtaget en officiel udmelding fra EHF, og før det sker, kan man i DHF ikke sende en endelig bekræftelse ud.

Men hvis EHF's beslutning fra eksekutivkomitéens møde i Bordeaux om en ekstra direkte plads i Champions League står til troende, og Danmark dermed får to direkte pladser, ligger Team Esbjerg lunt i svinget til den ene.

DHF's regler på området er nemlig klare. Den første CL-plads går til vinderen af DM-finalen. Den anden plads går til vinderen af grundspillet. Hvis vinderen af grundspillet også vinder DM-finalen, går den anden plads til DM-sølvvinderen.

Såfremt vinderen af grundspillet kommer direkte i Champions League, får Team Esbjergs hjemmekamp på lørdag mod rækkens nummer næstsidst, Ringkøbing Håndbold, en særlig betydning.

Med en sejr vil vestjyderne for anden sæson i træk sikre sig førstepladsen i grundspillet, idet FC Midtjylland derefter ikke vil kunne indhente Team Esbjerg i sidste spillerunde, konstaterer klubben.

Tidligere har vinderen af grundspillet blot fået en plads i kvalifikationen til Champions League.

Netop kvalifikationen blev endestation for Team Esbjerg i Champions League i denne sæson. Holdet tabte i kvalifikationsfinalen til Baia Mare fra Rumænien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip