Esbjerg og Brøndby deler i underholdende nullert

26/10/2014

0-0-kampe i fodbold behøver ikke være kedelige. Det beviste Esbjerg og Brøndby søndag aften, hvor ingen af holdene formåede at score i superligaopgøret på Blue Water Arena.

Chancer var der nok af, og frem for alt spillede begge holdene for at vinde, og derfor havde kampen og tilskuerne fortjent et par mål undervejs.

Hjemmeholdet var klart bedst i første halvleg, hvor det med hurtige omstillinger og højt tempo lykkedes at presse Brøndby langt tilbage på banen.

Esbjerg udnyttede hele banens bredde og sine hurtige kanter til at spille sig frem til en række fine målchancer.

Tættest på kom værterne dog i forbindelse med et frispark, hvor Hans Henrik Andreasen fik headet bolden i mål.

Linjevogteren markerede dog for offside, og derfor var der fortsat ikke scoret, da spillerne gik til pause.

Brøndby kom meget bedre med i anden halvleg, hvor Christian Nørgaard kom på banen i stedet for Andrew Hjulsager og gav lidt mere drev i Brøndby-offensiven.

Det gav chancer til blandt andet den formstærke Teemu Pukki i gæsternes angreb. Finnen brændte dog to helt åbne tilbud, begge gange på oplæg af Alexander Szymanowski, og dermed fik Brøndby heller ikke udbytte af sit overtag.

Mod slutningen af kampen ebbede kræfterne ud på begge hold, men ingen af dem stillede sig tilfreds med uafgjort 0-0.

Selv om Esbjerg et par gange i denne sæson er blevet straffet for sin fremadrettede tilgang, pressede vestjyderne på for at få de tre point, der ville give tiltrængt luft i bunden.

Et par minutter i overtiden var det også lige ved at lykkedes for Martin Pusic. Bolden hoppede rundt i Brøndbys straffesparkfelt, men Esbjerg-angriberen fik ikke kontrol over den, og det blev ved uafgjort.

Brøndby forbliver på femtepladsen med 18 point, mens Esbjerg på 10.-pladsen skaffer sig lidt mere luft til nedrykningsstregen og nu er tre point foran OB.