Esbjerg og Viborg sikkert videre i målfest

01/09/2015

Sønderjyske er videre i pokalturneringen, og det kan klubben takke Johan Absalonsen for. Det var nemlig ham, der sørgede for begge Sønderjyskes scoringer i 2-1-sejren over Thisted fra 2. division.

Begge scoringer blev sat ind på straffespark, men Sønderjyske måtte dog vente helt til kampens døende sekunder, før sejren var sikret, efter at Mads Lauritzen havde udlignet for Thisted med 10 minutter igen.

Sønderjyske er dermed videre til tredje runde sammen med både Esbjerg og Viborg fra den bedste række.

Det er sjældent, at en fodboldkamp ender 9-0. Men det er også sjældent, at en hold fra Alka Superligaen er på besøg hos en modstander fra den lokale Serie 2.

Sådan var det dog, da Esbjerg gæstede Søhus Stige, der normalt spiller i den fynske Serie 2.

Opgaven var til at overskue for esbjergenserne, der tidligt i kampen kom foran ved Hans Henrik Andreasen, og Esbjerg gik til pause med en føring på hele 5-0.

Undervejs i kampen lod Esbjergs Nicki Bille sig provokere af nogle lokale fans, der var på nakken af ham, skriver BT. Det resulterede i, at ordene fløj gennem luften mellem parterne, og at Nicki Bille modtog en advarsel.

Han blev derefter skiftet ud og forlod baneområdet.

I anden halvleg var der debut til Bjørn Paulsen, der netop er kommet til Esbjerg fra Sønderjyske, men det var Robin Söder, Mohammed Fellah, Hans Henrik Andreasen og Kevin Mensah, der gjorde det til 9-0.

Viborg fra den bedste række var også i kamp på udebane, hvor modstanderen var Marienlyst fra 2. division.

Efter en træg start bragte Søren Reese Viborg foran på et hovedstød efter en halv time, og kampen endte med en sikker Viborg-sejr på 5-1 blandt andet efter tre scoringer på omkring fem minutter.

HB Køge vandt 6-2 over Frederikssund i en kamp, hvor den nyindkøbte amerikanske angriber Adam Bedell scorede tre gange.

Silkeborg fra den næstbedste række er også videre i turneringen efter 3-0 ude over Svendborg.