Esbjerg opjusterer efter Europa-avancement

Skrevet af admin

07/11/2013

Dagens topnyheder

Esbjerg skovler millioner af kroner ind via de mange sejre i Europa Leagues gruppespil. Og det luner i den trængte klubkasse.

Efter torsdagens 1-0-sejr hjemme over Elfsborg og kvalifikationen til knockout-fasen for de tilbageværende 32 hold i Europa League opjusterer EfB Elite A/S forventningerne til årets resultat før skat.

Tidligere forventede selskabet bag fodboldklubben et overskud i 2013 på 29-32 millioner kroner. Dette beløb er nu opjusteret til 31-34 millioner kroner oplyser Esbjerg i en fondsbørsmeddelelse.

Foruden en sejrsbonus på 200.000 euro (1,5 millioner kroner) udløser den kendsgerning, at Esbjerg nu som minimum er sikret andenpladsen i Europa Leagues gruppe C, en tilsvarende bonus.

- At de øgede indtægter ikke slår fuldt igennem i regnskabet skyldes afledte udgifter i forbindelse med den europæiske deltagelse og vigende tv- og entréindtægter i Superligaen, forklarer Esbjerg.

Red Bull Salzburg vandt torsdag aften med 3-1 på udebane over Standard Liege, og det resultat betød, at Esbjerg ikke længere kan hentes som et af de to hold, som går videre fra gruppespillet.

Østrigerne Red Bull Salzburg går også suverænt videre fra gruppen med fire sejre i fire kampe. Esbjerg har tabt en enkelt af de fire første kampe, og det var til Red Bull Salzburg.

/ritzau/