Esbjerg-profil: Vi kan tillade os at kigge opad

Esbjerg slog søndag Randers med 1-0 og øgede dermed afstanden ned til Hobro under nedrykningsstregen til otte point.

Trods sejren er Esbjerg fortsat næstsidst i Alka Superligaen, men ifølge den hjemvendte midtbanespiller Jesper Jørgensen er der mulighed for at forbedre den placering i foråret.

- Vi kan godt kigge lidt opad, og måske sigte efter at indhente nogle af de hold, der ligger foran os. Lige nu er det vigtigste dog, at vi uge efter uge selv bygger på, og arbejder stenhårdt på at skabe en god defensiv basis.

- Spillemæssigt kan vi blive meget bedre, når man ser på, hvilke typer vi har i truppen. Potentialet alene hjælper os selvfølgelig ikke, hvis vi ikke er i stand til at udnytte det, men det tror jeg nu også på, at vi kan, siger midtbanespilleren.

Målmand Jeppe Højbjerg glæder sig over, at Esbjerg har lagt pres på Hobro fra forårets start.

- Vi har distanceret dem med tre point i de to første kampe, og det er vigtigt for os, at vi lægger pres på dem. I sidste ende tænker vi dog kun på os selv, for det er ikke så vigtigt, hvad Hobro går og laver, men de må da gerne blive ved med at tabe, siger han.

Allrounderen Bjørn Paulsen mener, at der er stor forskel på det udtryk Esbjerg-spillerne kommer med nu frem for i efteråret, hvor holdet i perioder hang dårligt sammen.

- Vi står sammen både på og udenfor banen, og der er en stor vilje på holdet nu. Det er en effekt, som Jonas Dal har fundet frem i os.

- Vi kigger fremad nu, for vi vil gerne op og hente de andre hold. Det er et lidt sjovere mål at have frem for at kigge ned, lyder det.

Esbjerg har 18 point for 20 kampe, og er placeret på 11.-pladsen i Superligaen.

/ritzau/

Dagens Gossip