Esbjerg-profil vil tilbage i Europa: Mere vil have mere

Esbjergs mange europæiske kampe i det seneste halve år har tæret hårdt på kræfterne, men oplevelsen har været kæmpestor.

Sådan sammenfatter U21-landsholdsspilleren Jonas Knudsen det vestjyske togt i Europa League, der sluttede efter 1-1 mod Fiorentina torsdag aften.

- At være med i gruppespillet og være ude på de store stadioner er noget af det største, jeg har været med til, siger Jonas Knudsen.

- Det har været så fedt. Bare forberedelserne til de store kampe er noget, vi aldrig har prøvet før. Vi spillede i 1. division og var et år senere ude i Europa. Mere vil have mere. Det er jo ikke sikkert, at vi kan komme i Europa hvert år, selv om vi gerne ville.

Det er otte år siden, Esbjerg sidst har været med i de europæiske turneringer, så derfor var det en klub og en spillertrup, der var relativt uforberedt, da esbjergenserne i efteråret kom med i gruppespillet og dermed fik seks kampe yderligere.

- Det har været lærerigt at prøve at spille mange fodboldkampe og virkelig blive testet tre gange om ugen i et halvt år. Det er noget, man lige skal vænne sig til. Det er altså ikke noget, man bare lige gør, og det kan man også se på nogle af resultaterne.

- Der er bare forskel på at spille ude i Europa og så komme hjem og spille på nogle af de stadioner, der er i Superligaen. Vi har lært, at man skal være koncentreret hele tiden. De er for gode i Superligaen til, at man kan slække 10 procent, erkender Jonas Knudsen.

Esbjergs deltagelse i Europa League sluttede i 1/16-finalen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip