Esbjerg sælger forsvarsprofil til udlandet

Skrevet af admin

29/01/2014

Mest læste i dag

Superligaklubben Esbjerg kommer efter alt at dømme til at undvære forsvarsprofilen Kian Hansen i kampen for at sikre overlevelsen i den bedste fodboldrække.

Esbjerg-ledelsen oplyser onsdag i en selskabsmeddelelse, at man er blevet enig med en udenlandsk klub om et salg af den 24-årige midterforsvarer.

Det eneste, der mangler for at en handel er på plads, er, at Kian Hansen bliver enig med sin nye klub om de personlige detaljer, og at han består lægetjekket.

Esbjerg oplyser ikke, hvilken klub det drejer sig om, men onsdag meddelte franske medier, at det formentlig er Nantes, der aktuelt indtager syvendepladsen i den franske liga.

Kian Hansen kom til Esbjerg fra Grindsted som drengespiller og fik sin debut på førsteholdet i december 2008.

Efter et par svære sæsoner slog han igennem som en boldspillende midterforsvarer i 2011/12, hvor klubben spillede en sæson i den næstbedste række.

Han markerede sig stærkt sidste forår, hvor esbjergenserne vandt pokalfinalen og har også været i landstræner Morten Olsens søgelys.

Han blev udtaget til landsholdstruppen til kampene mod Georgien og Armenien i juni, men har endnu sin første A-landskamp til gode.

Hvis handlen går i orden, er det anden gang, Esbjerg sælger en profil til udlandet i dette transfervindue.

Tidligere er Peter Ankersen blevet solgt til Red Bull Salzburg i en handel, der dog først får effekt fra 1. juni.

/ritzau/