Esbjerg sænket af polakker i sidste sekund

07/08/2014

Skæbnen var torsdag aften hård ved Esbjerg, der er færdig i Europa League efter et Ruch Chorzow-mål i sidste sekund.

Fem minutter inde i overtiden scorede de polske gæster, da de udnyttede et hjørnespark til at udligne til 2-2 på et hovedstød.

Publikum havde ellers lige kunnet ånde lettet op, da Martin Pusic kort forinden havde bragt hjemmeholdet foran med 2-1. Et resultat, der ville sende vestjyderne videre til playoff-runden efter 0-0 i Polen for en uge siden.

Nu endte polakkerne i stedet med at gå videre på reglen om flest scorede udebanemål.

Forsvarsspilleren Michael Jakobsen satte efter et lille kvarter sig selv og holdkammeraterne under et ekstra stort pres, da et polsk skud ramte ham på armen. Gæsternes Filip Starzynski udnyttede det efterfølgende straffespark til at komme foran 1-0.

Efter en halv time fik Casper Nielsen udlignet til 1-1 på et langskud, der blev afrettet af Martin Pusic. Polakkerne brokkede sig forgæves, da de mente, at Pusic stod offside.

Esbjerg lagde den næste time et enormt tryk ned mod polakkernes mål, og hollandske Mick van Buren havde blandt andet et skud på stolpen kort før pausen.

Martin Pusic må trods sit fremragende hovedstødsmål til 2-1 fem minutter før slutfløjt også kigge indad. Kort forinden formåede den stærke angriber at sende bolden forbi mål, da han ramte sit eget støtteben tæt under mål. Chancen var gigantisk, da målmanden var væk.

Det hele endte i et stort antiklimaks, da Esbjerg-spillerne til sidst blot skulle køre sejren hjem.

Da de sidste sekunder af overtiden var ved at rinde ud, fik polakkerne en sidste chance på et hjørnespark. Bolden blev dirigeret videre mod bageste stolpe til Lukasz Surma, der headede Ruch Chorzow på 2-2 og skabte vild polsk jubel på et måbende Blue Water Arena i Esbjerg.