Esbjerg sætter OB på plads i underholdende målfest

14/09/2015

Esbjerg fortsætter opturen under træner Michael Pedersen og rykker efter mandagens 4-2-sejr over OB væk fra sidstepladsen i Alka Superligaen.

Sejren blev skabt på en forrygende første halvleg, hvor et veloplagt Esbjerg-hold lavede fire mål på 36 minutter, inden gæsterne fik sat en prop i den gennemhullede defensiv og slog lidt igen.

Mens der er jubel i Esbjerg efter fire kampe uden nederlag, har OB-træner Kent Nielsen grund til at tage den elendige forsvarspræstation alvorligt.

I holdets seneste udekamp blev det til en 1-5-afklædning i Aalborg, og på ny afslørede odenseanerne grundlæggende problemer med organisationen.

Først da Nielsen i pausen ofrede Emil Larsen og fik kaldt sine tropper til orden, begyndte OB igen at ligne et hold med superligaklasse.

Det havde OB'erne slet ikke i første halvleg, hvor spillerne ikke agerede kompakt nok til at bremse esbjergenserne.

Pilen pegede Esbjergs vej allerede efter 58 sekunder, da Robin Söder smukt drejede bolden op i hjørnet. Og da Nicki Bille på et smæld af et hovedstød endelig fik scoret sit første sæsonmål, var det åbenlyst, hvor det bar hen.

Debutanten Victor Palsson og Kevin Mensah scorede nummer tre og fire, mens OB-mandskabet var på vej mod kollektivt sammenbrud og moralsk opløsning.

Da lignede det en ydmygelse af gæsterne, men Kenneth Zohores 1-4-reducering lige før pausen ændrede kampbilledet.

OB kom på banen med nyt håb mod et overraskende ængsteligt hjemmehold, og da Mohamed El Makrini få minutter efter sidebyttet gjorde det til 2-4 efter hjørnespark, var der igen en smule spænding i kampen.

Fynboerne jagtede et sensationelt comeback, men trods megen boldbesiddelse lykkedes det først i slutfasen at skabe chancer til den tredje scoring, som for alvor kunne have tændt op under kampen.

Med ni point overlader Esbjerg igen sidstepladsen til Hobro og rykker også forbi Viborg i tabellen. OB har et point mere på ottendepladsen.