Esbjerg-sejr hjalp Brøndby

Esbjerg gav i hvert fald Brøndby en hjælpende fod i bundstriden, da holdet fra Vestkysten i eftermiddagens tidlige kamp sikrede sig endnu en forårssejr ved at slå bundholdet Horsens 1-0 hjemme på Blue Water Arena.

En sejr, der som minimum cementerer Esbjergs øjeblikkelige placering som nummer fem, og måske endda åbner op for yderligere avancement i en af de tre sidste runder.  Og modsat sidder Horsens fast under stregen uanset resultatet af Brøndby-FC København.

Talentfulde Martin Braithwaite blev matchvinder med et hurtigt mål efter bare tre minutter.

Horsens forsøgte at komme tilbage i kampen i resten af 1. halvleg, men manglede den fornødne skarphed.

Gæsterne fik tilført noget black power fra starten af 2. halvleg, hvor Jude Nworuh kom ind, og den nigerianske angriber havde efter få minutter en afslutning, der gik i sidenttet, men som lige nemt kunne have snydt Lukas Hradecky i Esbjerg-målet og være gået ind.

Men herefter gik gassen af østjydernes ballon, og det kneb med at komme frem til de åbenlyse målchancer.

Til gengæld var der mere action i den anden ende. Med kun seks minutter tilbage af kampen havde Jesper Lange bolden i mål, men scoringen blev korrekt underkendt for offside.

I næste runde møder Horsens det absolutte bundhold Silkeborg på hjemmebane, en absolut nøglekamp, hvis man skal blive i Superligaen.

Dagens Gossip