Esbjerg sender Sønderjyske på randen af DM-knockout

30/03/2016

Ishockeyklubben Esbjerg Energy er blot en enkelt sejr fra at gå i DM-finalen på bekostning af de seneste tre års danmarksmestre fra Sønderjyske.

Det står klart, efter at vestjyderne tirsdag bragte sig foran 3-1 i kampe med en sejr på 4-3 efter overtid.

Det blev en underholdende første periode, som kom ekstremt hurtigt i gang med en tidlig Esbjerg-scoring.

Uret i hallen nåede kun op på 38 sekunder, førend Aaron Lee sendte vestjyderne på kurs mod en 3-1-føring i kampe. Men de forsvarende mestre fik samlet sig igen.

Og da Esbjerg fik to dumme udvisninger lige efter hinanden, udnyttede Thomas Spelling overtallet til at udligne til 1-1.

Sønderjyske formåede ikke at udnytte et par andre overtal i perioden, og det blev kostbart, da Jannik Christensen på et slagskud langt udefra sørgede for pauseføring til hjemmeholdet.

Presset steg yderligere på sønderjyderne få minutter inde i anden periode, da Aaron Lee med sit andet mål sendte Esbjerg på 3-1 og Sønderjyske helt ud at balancere på kanten af slutspils-knockout.

Igen kom udeholdet igen, da Cory Quirk fem minutter senere fulgte op på en ripost tæt under mål og reducerede til 2-3, og 11 sekunder før anden periodes afslutning udlignede Scott Campbell til 3-3.

Kampens betydning blev for alvor tydelig i tredje periode, hvor begge mandskaber godt var klar over, hvad en scoring kunne betyde.

Det gav en langt mere taktisk affære, og efter 20 målløse minutter måtte kampen i overtid for at finde sin afgørelse.

Her fortsatte det taktiske spil mellem de to trætte mandskaber, og der skulle gå 14 minutter af overtiden, førend canadieren Tyler Gron med et flot håndledsskud scorede til 4-3.

Dermed skal Esbjerg blot vinde en af de maksimalt tre resterende kampe i semifinaleserien for at snuppe finalepladsen for næsen af de regerende mestre.

Næste kamp spilles fredag i Sønderjylland.