Esbjerg spiller AaB langt fra medaljer og Europa

22/05/2016

Det bliver svært for superligaklubben AaB at kvalificere sig til europæisk fodbold næste sæson, og det bliver endnu sværere for klubben at få medaljer.

Søndag tabte nordjyderne 1-2 hjemme til ellers kriseramte Esbjerg, der var taget til Aalborg med fire friske nederlag i bagagen.

Med nederlaget har AaB seks point op til FC Midtjylland på tredjepladsen inden de sidste to spillerunder, mens der er to point op til Brøndby på fjerdepladsen, som også giver adgang til Europa League-kvalifikationen.

Brøndby har tilmed spillet én kamp færre end nordjyderne.

Esbjerg har i den forgangne uge meldt ud, at man stadigvæk forhandler om en kontraktforlængelse med angriberen Mick van Buren, og han gav søndag et godt argument for at forlænge samarbejdet - og et argument for han måske skal have mere i lønposen.

Efter 13 minutter var hollænderen nemlig iskold, da han blev spillet alene igennem med Nicolai Larsen og sikkert udplacerede målmanden. Det var anden kamp i træk, at Mick van Buren scorede for vestjyderne.

Modsat har Esbjerg meldt ud, at samarbejdet med Ronnie Schwartz ophører ved udgangen af sæsonen.

Den skudglade angriber brugte i stedet kampen på sin gamle hjemmebane til at vise sig frem for nye klubber, og også han kom på scoringstavlen.

Schwartz fik dog stor hjælp af AaB-målmand Nicolai Larsen, som i stedet for at gribe bolden på komisk vis kringlede den ind mellem sine egne ben og ind i nettet.

Målet blev scoret et kvarter inde i anden halvleg og blot minuttet efter, at AaB ellers havde bragt måltavlen i balance med et fornemt flugtermål af Thomas Enevoldsen.

AaB-spillerne må have ærgret sig over, at Esbjerg så hurtigt kom på 2-1, for nordjyderne var kommet stærkt ud til anden halvleg blandt andet takket være indskiftningen af en livlig Christian Bassogog.

AaB's bænkede superligatopscorer, Lukas Spalvis, blev også skiftet ind i jagten på en udligning, men han gjorde sig kun negativt bemærket.

I kampens overtid blev Spalvis udvist, da han i en infight med Emil Lyng forsøgte at stange Esbjerg-spilleren en skalle. Også Lyng blev udvist i situationen.

Dermed har Spalvis formentlig spillet sin sidste kamp for AaB, da han får minimum to spilledages karantæne for forseelsen.