Esbjerg splittede FCN ad i sæsonpremiere

Der stod Esbjerg på det hele, da vestjyderne mandag aften tog imod sidste sæsons sølvvindere fra FC Nordsjælland i efterårets Superligapremiere. Og især to spillere løb med de positive overskrifter. Esbjergs hollandske nyindkøb, Mick van Buren, kvitterede for den vestjyske tillid med to fornemme mål allerede tidligt i kampen. Også hans kollega i front, Martin Braithwaite, nettede to gange i storsejren på 4-0.

Indsatsen må efterlade FC Nordsjælland-træner, Kasper Hjulmand, neglebidende, når angrebsmodstanderne om en uge skifter navn til Hulk og Andrei Arshavin. Her venter Zenit St. Peterburg nemlig i kvalifikationen til Champions League, og det kan blive en lang aften, hvis Hjulmands udvalgte ikke opper sig efter Esbjerg-ydmygelsen.

Til gengæld var Niels Frederiksen tropper helt op toppen. De blå- og hvidstribede kom klart bedst ud af starthullerne i en solbeskinnet Superliga-premiere på Blue Water Arena.

Allerede efter blot otte minutters spil sendte forårskometen, Martin Braithwaite, vestjyderne i front. Efter et godt dybdeløb rundede den farlige angriber manden i Nordsjælland-buret, Jesper Hansen, og sendte en sikker bold i netmaskerne. 

Godt ti minutter senere var den gal igen i FC Nordsjællands forsvar. En lang høj bold svævede indover en flok rødklædte statister og landede for fødderne af 20-årige Mick van Buren, der med en følt inderside lobbede bolden over en chanceløs Jesper Hansen, der var kommet alt for langt ud af sit mål. 

Bare tre minutter senere blev det nordsjællandske forsvar igen splittet fuldstændig ad. Og igen var det hollandske Mick van Buren, der var manden bag. Med et hidsigt ryk brød debutanten igennem på venstrefløjen, skar ind i banen og tippede igen bolden udenom Jesper Hansen - denne gang med en let vrist.

Og så reagerede Kasper Hjulmand øjeblikkeligt. Ud røg Lasse Petry, der blev erstattet af Pascal Gregor. Kort efter kom debutanten Jens Stryger Larsen på banen i stedet for Mark Gundelach. Det bidrog til en smule mere sammenhængende spil mod slutningen af halvlegen, men det kunne langtfra ændre på den pinlige præstation, som FC Nordsjælland leverede set over de første 45 minutter. 

Der skulle kun gå et lille kvarter af anden halvleg, før det blev til 4-0. Martin Braithwaite kunne denne gang nøjes med at sætte en inderside på frispilningen fra Jakob Ankersen.

Og så kunne Esbjerg tillade sig af spare kræfter. Anfører Hans Henrik Andreasen blev skiftet ud til fordel for den unge Jeppe Andersen, der sammen med de øvrige Esbjerg-spillere kunne kontrollere kampen hjem i sikker stil. Dermed er Esbjerg Superligaens duks efter første spillerunde.

Se billeder fra kampen her

Dagens Gossip