Esbjerg-stjerne sender Holland i VM-semifinalen

16/12/2015

Holland er klar til semifinalen ved VM i håndbold.

I kvartfinalen besejrede hollænderne Frankrig med 28-25 i Kolding efter en stor præstation i målet af Tess Wester og stor skarphed i den anden ende fra Team Esbjergs Estavana Polman.

Esbjerg-spilleren lavede ti scoringer undervejs i kampen. Fem af dem blev lavet i åbent spil, mens de resterende fem blev sat ind på usvigeligt sikre straffekast.

Også den forhenværende FCM-spiller Nycke Groot spillede en god kamp for hollænderne.

Hollænderne Laura Heijden fra Team Esbjerg og Debbie Bont fra København Håndbold har lige som Polman sin daglige gang i dansk håndbold, men ingen af de to gjorde sig bemærket i kampen.

Franskmændene kan kun takke sig selv for, at kampen ikke blev spændende. Offensivt fungerede det ikke for holdet, der både lavede uprovokerede fejl og brændte flere oplagte målchancer på Tess Wester

Første halvleg var i lange perioder en jævnbyrdig affære mellem de to mandskaber. Begge hold nåede at have føringer, men mod slutningen af halvlegen var hollænderne skarpest og trak fra.

Derfor kunne de orangeklædte gå til pausen med en føring på 15-12.

Det tvang Frankrig til at satse lidt mere efter pausen. Holdet havde dog stadigvæk svært ved at score på chancerne, og da Holland bragte sig foran med fire mål med et kvarter igen og en udvisning til Frankrig, synes kampen afgjort.

Landstræner Alain Portes tog to gange i løbet af kort tid en timeout for Frankrig, men heller ikke han formåede at forklare spillerne, hvordan man scorer på oplagte målchancer.

Med tre minutter tilbage af kampen var Frankrig ellers af sted i et kontraangreb og kunne reducere Hollands føring til et enkelt mål, men nok en gang stod Tess Wester i vejen. Derfra kørte Holland sejren hjem i fuld kontrol.