Esbjerg-træner håber spillersalget er slut

Youssuf Toutouh er tilbage i FC København efter sit lejeophold i Esbjerg, Jesper Lange er skiftet til AGF, Kenneth Fabricius er tilbage i Sønderjyske, og Arnór Smarason er skiftet til Helsingborg i Allsvenskan.

Derfor ser Niels Frederiksen nødigt flere spillerafgange i dette transfervindue.

- Jeg håber jeg ikke, vi sælger flere. Jeg håber, der fra nu af i løbet de

sidste 14 dage i transfervinduet kommer spillere én vej, og det er ind. Jeg tror ikke, vi skal have nogen illusioner om, at vi kan erstatte Martin 100 procent, og vi kommer ikke til at bruge mange millioner på det. Men vi får noget økonomi, så vi kan agere, siger Niels Frederiksen.

Han har haft sin daglige gang i Lyngby fra 2006, inden han denne sommer skiftede det nordsjællandske ud med Vestjylland. Derfor kender han vilkårene i en klub, der lever af at udvikle talenter og sende dem videre, som tilfældet er med Martin Braithwaite.

- Det er en del af strategien i denne klub at arbejde med at udvikle unge spillere, og når tiden og tilbuddet er rigtigt, sender man dem videre for at tjene penge. Det er ikke kun en historie om et tab, men også en succeshistorie for Esbjerg at kunne sende en topspiller videre i systemet. Jeg har aldrig oplevet, at nogen er uundværlige, og det er Martin heller ikke, selvom vi blandt andet mister en masse mål ved, at han skifter, siger Niels Frederiksen.

Han roser sit hold for at give Martin Braithwaite de optimale rammer til at blomstre og tror, at Braithwaite bliver en succes i Toulouse.

- Jeg tror, han kan klare sig fint dernede. Fransk fodbold er hurtig og teknisk god fodbold. Der er mange hurtige spillere, og det er også en stor del fysik dernede. Men Martin har kvaliteterne, der gør, at han kan gøre det godt i Frankrig, lyder skudsmålet fra Esbjerg-træneren.

Dagens Gossip