Esbjerg-træner har to ønsker før lodtrækning

Esbjerg var for længst videre til forårets 1/16-finaler i Europa League, og derfor betød det mindre, at vestjyderne tabte med 0-3 i den sidste gruppekamp hjemme mod Red Bull Salzburg.

Esbjerg-træner Niels Frederiksen har to ønsker for lodtrækningen på mandag, hvor holdet kan ramle ind i blandt andre Napoli, Valencia eller Tottenham.

- Jeg ønsker mig enten et hold, vi har en chance for at slå, eller også skal vi have et af de rigtigt store hold, så vi i det mindste får en oplevelse ud af 1/16-finalen, siger Niels Frederiksen til Jydske Vestkysten.

I dette efterår har Esbjerg ikke formået at spille godt i både Europa og i den hjemlige Superliga, hvor holdet skal kæmpe for overlevelse. Men det betyder ikke, at Europa League bliver nedprioriteret.

- Vi spiller selvfølgelig vores chance, og så er jeg overbevist om, at vi vil være bedre til at håndtere belastningen fra to turneringer i foråret, end vi har været i efteråret.

- Vi har manglet tre-fire point for at spille et godkendt efterår i Superligaen. Det skal vi rette op på i foråret. Og vi skal ikke bare rykke en plads frem i tabellen, vi skal rykke flere pladser frem, siger Niels Frederiksen.

Esbjerg har generelt gjort det over al forventning i Europa, mener træneren.

- Ikke mange havde forventet, at vi kunne slå St. Etienne, og endnu færre havde vel forventet, at vi ville gå videre, så vi er rigtig, rigtig stolte af vores præstation i Europa.

- Jeg synes, vi kom fint ud til begge halvlege, men jeg må erkende, at jeg efter målet til 2-0 frygtede en ordentlig røvfuld, erkender Niels Frederiksen.

/ritzau/

Dagens Gossip