Esbjerg-træner: Vi havde store problemer før pausen

Esbjerg var presset i store dele af kampen mod AGF, der endte 0-0 fredag aften. Især i første halvleg havde esbjergenserne svært ved at få spillet til at fungere, og meget af initiativet blev overladt til hjemmeholdet.

Esbjerg-træner Michael Pedersen erkender da også, at hans hold var heldig ikke at være bagud efter første halvleg.

- Vi havde store problemer i første halvleg, og AGF dominerede kampen. Vi var for passive og smed bolden for hurtigt væk. Så jeg var glad, da vi kunne gå til pausen med 0-0, siger Michael Pedersen.

- Vi kom hele tiden for sent i duellerne og var på bagkant af situationerne, selvom vi gerne ville presse højere på banen, så lykkedes det ikke. Vi turde ikke at gå frem i presset i dag, og vi havde for travlt med at orientere os bagude i stedet for at blæse frem ad.

Kort inde i anden halvleg bragte gæsterne Mick van Buren i spil og gik over til at spille med to angribere. Det gav mulighed for at presse højere og skabe lidt mere offensivt.

- Vi vidste, at vi ville få en 100 procents arbejdsindsats, da vi satte Mick på banen. Samtidig gav en ekstra angriber mulighed for at presse højere og stresse deres midtstoppere. Vi bragte også mere rent offensivt.

Han er glad for, at hans forsvar formåede at holde AGF fra de helt store chancer, og på en dag, hvor det var svært at se tegningerne i det offensive spil, glæder han sig over at holde nullet.

- Jeg er meget tilfreds med defensiven, de tre midtstoppere, der spillede i dag. De var meget disciplinerede og fik afværget mange optræk til farlige situationer, siger han.

Næste opgave for Esbjerg i Alka Superligaen bliver efter landsholdspausen, hvor man 14 september tager imod OB.

/ritzau/

Dagens Gossip