Esbjerg-træner: Vigtigt med point i forårspremiere

Esbjergs superligamandskab påbegynder mandag aften kampen for at slippe væk fra ligaens bundstrid, når FC Nordsjælland kommer på besøg i det vestjyske i de to holds forårspremiere.

Kampen har enorm betydning for værterne, understreger Esbjergs cheftræner, Niels Frederiksen.

- Vi befinder os i en meget jævnbyrdig liga, hvor alle slår alle, og forårets første kampe tyder ikke på, at det billede ændrer sig.

- Vi ligger under stregen, og det bryder vi os ikke om. Derfor skal vi meget gerne på tavlen fra starten, og vi går efter tre point mod FC Nordsjælland, siger Niels Frederiksen til Esbjergs hjemmeside.

Han erkender dog, at det bliver svært mod FC Nordsjælland, der startede sæsonen skidt, men sidenhen har spillet sig op på vanligt niveau.

- Holdet lægger traditionelt meget vægt på boldbesiddelse og evner med bolden, men måske får vi et mere direkte spillende FC Nordsjælland-hold at se, end vi er vant til. Det er i hvert fald, hvad vi forbereder os på, siger Niels Frederiksen.

Esbjerg var allerede i kamp torsdag, hvor klubben på hjemmebane tabte med 1-3 til Fiorentina i Europa Leagues 1/16-finale. Og Niels Frederiksen var - trods nederlaget - tilfreds med det, han så i kampen mod italienerne.

- Vi var gode til at spille på vore styrker og få sat de hurtige folk i scene. Martin Pusic var et ekstremt friskt pust, og det var rart at se Mohammed Fellah og Magnus Lekven spille så godt mod Fiorentina.

Esbjergs kamp mod FC Nordsjælland fløjtes i gang klokken 19.00.

/ritzau/

Dagens Gossip