Esbjerg var ét sekund fra at besejre Viborgs mesterhold

07/09/2014

Team Esbjergs håndboldkvinder viste stor fightervilje, da holdet fik uafgjort 25-25 mod Viborgs regerende danske mestre.

Viborgs Isabelle Gulldén udlignede for Viborg kun brøkdele af et sekund før slutsignalet.

Esbjergenserne troede ellers, at træfsikre Lotte Grigel havde afgjort den spændende håndboldkamp, da hun scorede på straffekast kun 15 sekunder før tid.

Samlet set spillede de to hold en særdeles spændende kamp, hvor kvaliteten steg med spændingen i anden halvleg.

Viborg var klart bedste hold i første halvleg, hvor gæsterne må være utilfredse med kun at været gået til pause med en føring på 12-10.

Det var først i halvlegens sidste fem minutter, at Lotte Grigel for alvor fik hevet vestjyderne op i både forsvar og angreb.

Grigel scorede tre mål i træk og stod straks efter for en fornem aflevering til Susanne Kastrup, der reducerede til 10-12 i halvlegens sidste sekund.

Viborg kom bedst i gang med anden halvleg. Inden for de første minutter havde de regerende danske mestre udnyttet to Esbjerg-fejl og bragt sig foran 14-10.

Derfra fik esbjergenserne knækket kurven. Pludselig var der udlignet til 14-14, og så kunne hollænderen Laura van der Heijden med scoring til 17-16 bringe hjemmeholdet foran i kampen for første gang. Sammen med norske Ida Bjørndalen løftede hollænderen sig i anden halvleg.

Mange har før denne sæson tippet, at Esbjerg vil kunne true de to forventede tophold Viborg og FCM.

Bedømt efter søndagens kamp, kommer den forudsigelse til at holde stik.

Viborgs kvinder kunne således juble mest over det uafgjorte resultat, som faktisk også er en forbedring for mesterholdet i forhold til sidste sæson, hvor man tabte det første opgør i Esbjerg.

I søndagens sene kamp vandt topholdet Randers HK 18-17 hjemme over Team Tvis Holstebro.

Kampen fik en dramatisk afslutning, da Team Tvis-spilleren Ann Grete Nørgaard i de sidste sekunder brændte et straffekast.

Mens Randers HK har fire point efter to kampe, er Holstebro-holdet noteret for et rundt nul på pointkontoen efter to snævre nederlag.