Esbjerg-veteran må aflevere anførerbind til nordmand

Esbjerg har droppet klubbens kulturbærer Hans Henrik Andreasen som anfører og udpeget nordmanden Magnus Lekven som ny styrmand.

Andreasen var gerne fortsat som anfører, men kan godt se logikken i, at det er svært at varetage hvervet, når han ikke længere er stamspiller og ofte er ude af startopstillingen.

- Jeg har i de to sæsoner som anfører forsøgt at hjælpe holdet bedst muligt både på og uden for banen, siger Andreasen til klubbens hjemmeside.

- Det er vigtigt at bakke op - både verbalt og mentalt - om nye og unge spillere, og når spillere er skadede eller af andre grunde kan føle sig uden for truppen. Jeg vægter ligeledes en god træningskultur og at gå foran til træning højt.

- At spille fodbold på topniveau er ikke en flinkeskole, og jeg har også været mand for at uddele en skideballe, når det var nødvendigt. Bagefter har vi kunnet se hinanden i øjnene igen, siger han.

27-årige Lekven afløser den ni år ældre Hans Henrik Andreasen, og Esbjerg-træner Niels Frederiksen finder tidspunktet for et generationsskifte på anførerposten naturligt.

- Som bindeleddet i hverdagen og min forlængede arm på banen i kampe er det vigtigt, at anføreren på det nærmeste spiller hver gang.

- Magnus Lekven er en af de spillere, der har været i truppen længst, og han er fortrolig med min måde at arbejde på. Som fodboldspiller er Magnus dygtig til at tage temperaturen på en kamp og dirigere sine medspillere.

- Selv om han ikke er til store armbevægelser, har han egenskaberne til at påtage sig en lederrolle og nyder stor respekt i truppen, siger Frederiksen.

Magnus Lekven kom til Esbjerg fra Odd Grenland i sommeren 2012 og har forlænget aftalen med yderligere to sæsoner til juni 2017.

- Jeg betragter det som en stor ære at blive anfører for sit hold, noget mange drenge drømmer om.

- Jeg har altid gerne villet hjælpe holdet, gøre mit bedste og være et forbillede, og det vil ikke forandre sig, siger Lekven, der har spillet 92 kampe for Esbjerg.

I forbindelse med anførerskiftet er Michael Jakobsen udpeget som ny viceanfører.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip