Esbjerg: Vi vinder pokalen

De var senest i pokalfinalen i 2008.

Men dengang blev det til et nederlag på 2-3 mod Brøndby.

Nu får Esbjerg chancen igen. Og det kan de ikke mindst takke Martin Braithwaite for.

Da vestjyderne i aftes besejrede Brøndby 3-1, slog angriberen til med to fuldtræffere:

11 minutter før ordinær spilletids ophør knaldede han på en fornem udført helflugter bolden i netmaskerne til 1-1, og i den forlængede spilletid overlistede han Brøndby-målmand Michael Tørnes ved målet til 2-1 og spillede Jesper Lange fri til kampens afsluttende scoring.

- Det er min største oplevelse som fodboldspiller nogensinde. Men jeg er sindssyg træt lige nu. Kampen trak i den grad tænder ud, sagde en storsmilende Martin Braithwaite til sporten.dk og tilføjede:

- Jeg glæder mig vildt til finalen. Det skal nok blive en sjov oplevelse. Og vi vinder stensikkert. Moralen på holdet er enorm. Vi tror virkelig på os selv i øjeblikket.

Mens glæden i Esbjerg-lejren var stor, hang Brøndby-spillerne til gengæld med hovedet.

- Vi fører 1-0, men overlader initiativet til Esbjerg efter en times spil. Vi kan kun takke os selv for dette nederlag, sagde Dennis Rommedahl, der bragte Brøndby foran 1-0 på et veltimet lob over Esbjerg-målmand Lukas Hradecky.

Brøndby-angriber Simon Makienok havde det også skidt med nederlaget.

- Det går ikke vores vej i øjeblikket. Jeg synes ellers, vi i store perioder af kampen spillede godt. Nu har vi kun Superligaen at koncentrere os om. Og det er måske godt nok. Den næste måned skal alle ressourcer bruges til at redde vores Superliga-eksistens.

Det kommer ikke bag på fodboldeksperten Poul Hansen, at Esbjerg er finaleklar.

- De har spillet positiv fodbold i foråret. Spillere som Martin Braithwaite og brødrene Ankersen (Peter og Jakob, red.) har imponeret med aggressivt og tempofyldt spil, siger Poul Hansen, der tror, at Esbjerg vinder finalen, og dermed kvalificerer sig til efterårets Europa League.

- Så sent som i søndags vandt Esbjerg 4-0 over Randers. I den kamp spillede de fremragende. Randers skal ikke undervurderes. Jeg synes, at Colin Todd (træner, red.) har skabt god balance på holdet. Men selvom de har leveret nogle fine præstationer i foråret, tror jeg, at Esbjerg er en tand bedre, siger Poul Hansen, der ikke mener, det er en falliterklæring for dansk fodbold, at det er sidste sæsons Superliga-oprykkere, der skal duellere om DBU-Pokalen.

- Slet ikke. Både Randers og Esbjerg har kvalificeret sig, fordi de er stærke, og ikke fordi andre klubber har nedprioriteret turneringen, siger Poul Hansen.

 

Dagens Gossip