Esbjerg vil måle sig med top-tre

Skrevet af admin

18/04/2014

Mest læste i dag

Esbjerg har forbedret sig kraftigt i forhold til efteråret, hvor man samlede 19 point i 18 kampe. Det er således blevet til 18 point i ni forårskampe, og nu skal vestjyderne så for alvor til eksamen.

FC København, FC Midtjylland og AaB venter nemlig i Esbjergs tre næste kampe.

- Det glæder vi os meget til. Vi møder nummer et, to og tre, og det er nu, vi skal vise, at vi er dygtige nok. Hvis vi skal tænke om os selv, at vi er et hold fra den bedre halvdel, skal vi tage nogle point i de kampe.

- Og hvis det skal lykkes, er vi nødt til at vise et højere spillemæssigt niveau end mod Randers, siger Esbjerg-træner Niels Frederiksen.

Han er generelt er tilfreds med foråret trods svingende præstationer i de seneste par kampe.

- Samlet set er foråret kæmpe pil opad i forhold til efteråret. Vi har hentet fem sejre, tre uafgjorte og kun tabt én kamp i foråret, og det kan vi ikke tillade os at være voldsomt utilfredse med, mener han.

Esbjerg-anfører Hans Henrik Andreasen holder i første omgang fokus på mandagens opgave i Parken mod FC København, men ser som sin cheftræner frem til at møde førerholdene.

- Nu er det op til os at vise, hvad vi er lavet af. I første omgang har jeg kun FCK i tankerne, og de virker til at være til at tale med for øjeblikket, så jeg tror på et godt resultat derovre, siger Andreasen.

- Hvis vi kan stille med fuld trup uden for mange skader og karantæner, kan vi også tillade os at måle os med de tre øverste.

- Alle slår alle i den her liga, og selvfølgelig kan vi spille lige op med topholdene og måske endda slå dem, hvis vi rammer dagen.

- Vi har kun tabt én kamp i foråret, og det kan vi tage med os videre. Jeg synes, vi har mange opløb til chancer, og bliver vi lidt skarpere på den sidste tredjedel, skal der nok komme mange flere chancer og mål, siger Andreasen.

Esbjerg ligger nummer fem i Superligaen med 37 point. Der er 10 point ned til nedrykningsstregen og otte point op til FC Midtjylland på andenpladsen.

/ritzau/