Esbjergensere samles til demonstration mod kontanthjælpsreformen

Når der er tale om en landdækkende protest, så duer det ikke, hvis Esbjerg ikke er med på landkortet. Sådan tænkte Torben Krogh, da han hørte om initiativet med demonstrationer mod kontanthjælpsreformen, som arrangeres over hele landet på torsdag.

- Jeg kom til at melde mig ind i en Facebook-gruppe og spurgte, om der ikke skulle være demonstration i Esbjerg. Og så fik jeg at vide, at det måtte jeg da gerne arrangere. Så det var egentlig lidt ved et uheld, at det blev mig, siger Torben Krogh til Dagens.dk.

Med bare et par dages varsel har han sat sig for at stable en demonstration på benene, så borgerne i Esbjerg også kan markere deres syn på kontanthjælpsreformen. Det gør han blandt andet med Facebooksiden Demonstration mod Kontanthjælpsreformen (Esbjerg).

Men Torben Lrogh brænder også for sagen og er harm over politikernes reformer.

- Der er en kedelig jagt på ledige, syge og kontanthjælpsmodtagere, som i forvejen er svage og udsatte grupper. Det forarger mig dybt og inderligt, siger han.

Fordi begivenheden skal bankes op med så kort varsel, har Torben Krogh endnu ikke styr på, hvem som kommer og taler. Men sikkert er det, at demonstrationen torsdag begynder på Torvet i Esbjerg klokken 16, hvor efter turen går til byens rådhus.

- Det er kort varsel, så der kan komme alt mellem 10 og 1000. Jeg ved det ikke. Men hvis vi bliver omkring 100, vil jeg da være udmærket tilfreds, lyder det fra Torben Krogh.

På samme tid vil der også være et fakkeloptog mod kontanthjælpsreformen i København. Her går ruten fra Rådhuspladsen til Christiansborg Slotsplads. 

Dagens Gossip