Esbjerg's nye Østhavn indvies på fredag

Esbjerg Havn indvier på fredag sin nye Østhavn, som er resultatet af to års anlægsarbejde og investeringer på over 500 millioner kroner. Østhavnens areal er på 650.000 kvadratmeter, hvilket svarer til omkring 100 fodboldbaner.

I første omgang er vindmølleindustrien rykket ind på området, hvor der er specialbyggede faciliteter til test, forsamling og udskibning af offshore-vindmøller. Men Østhavnen er bygget, så den i fremtiden også kan huse blandt andet olie- og gasindustri, trailere samt containere.

- Offshore-vindmøller stiller større og større krav til både infrastruktur og havnefaciliteter. Med vores nye Østhavn kan vi håndtere selv de allerstørste møller. Det er afgørende i den skærpede internationale konkurrence om havvindordrer. Esbjerg Havn har jo udviklet sig til én af Nordsøens stærkeste havne, siger Ole Ingrisch, der er direktør for Esbjerg Havn.

Transportminister Henrik Dam Kristensen står sammen med Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup og havnens bestyrelsesformand Flemming Enevoldsen, i spidsen for den officielle indvielse klokken13.30. Bagefter er der folkefest på havnen.

Dagens Gossip