Esbjergs topscorer længes efter spilletid

I nogle uger i sensommeren lignede Esbjergs nye hollandske centerforward Mick van Buren et klassisk røverkøb.

To mål i superligapremieren, vigtige scoringer mod Saint-Etienne og Standard Liege. Alt sammen fra en uerfaren gut indkøbt i den næstbedste hollandske række.

Siden er det blevet hverdag for van Buren, der er faldet i niveau sammen med sit hold, og efter Esbjergs vinterindkøb af Martin Pusic er hollænderen for alvor blevet fortrængt til anden række.

- Ja, og jeg har selvfølgelig været meget skuffet. Det er man jo altid, når man ikke spiller, men man skal ikke klage over konkurrence, siger Mick van Buren efter nul minutter på banen i Esbjergs to første kampe i 2014.

Mod Fiorentina torsdag aften får han dog chancen fra start på et reservepræget vestjysk mandskab, der sparer en række stamspillere efter 1-3-nederlaget på hjemmebane i den første kamp i sidste uge.

- Det bliver min første kamp i år, så jeg glæder mig virkelig meget. Netop i Europa League har vi som hold leveret flotte præstationer, og jeg har selv scoret nogle mål. Det håber jeg jo på fortsætter mod Fiorentina, siger Mick van Buren.

Hollænderen er esbjergensisk topscorer i både Europa League (fire mål) og Superligaen (seks mål), og han går på banen torsdag aften med et spinkel håb om at lave den store sensation.

- Vi er ikke chanceløse, men vi ved selvfølgelig, at det ikke bliver let at lave tre mål hernede. Men hvis vi scorer et hurtigt mål, ved man jo aldrig, og vi vil i hvert fald gøre, hvad vi kan, siger Mick van Buren.

Kampen mellem Fiorentina og Esbjerg sparkes i gang klokken 21.05.

/ritzau/

Dagens Gossip